onsdag den 15. september 2010

Mobning - Allerede i børnehaven....

Igår og også idag så jeg Go' Morgen Danmark.. og der er i øjeblikket fokus på MOBNING.
Og allerede ned i den alder Manja har.
Da jeg så aflevere Manja idag styrter hun hen til sofaen hvor Vilma og Luna sidder.. Hun løber derhen med det største smil på læben og så siger Luna: Nej Manja du må ikke sidde med os. Heldigvis hører pædagogen mARIA DET OG SIGER: jo manja må også gerne lege med - og Luna kvitterer heldigvis med at smile til Manja og sige: Det var altså bare for sjov - og Manja hoppede så op til dem.
Så talte jeg lidt med Maria og fortalte hende at jeg netop havde set det i god morgen danmark og at det jo er en form for mobning.

Så sagde hun at de havde meget fokus på det derovre - og at det er skræmmende at se at det er små ting børnene bliver så kede af... blandt andet kan det være sådan noget som "Så er du bare ikke min bedste ven mere" Det siger Manja nogle gange til os herhjemme men det jo intet vi tager til sig - men Maria sagde så at det var noget næsten alle børnene sagde til hinanden derovre og at de slog meget hårdt ned på det når de hører det da det gør børnene usikre og kede af det.. Det lettede rigtig meget at hører at det er noget de har fokus på.

Hun fortalte også at det allerede ses i vuggestuealderen hvor de lidt deler sig op i klikker.. tænk en gang...

Der er forskellige holdninger til mobning - de har sådan et "forældre panel" der i Go morgen Danmark og ham den ene (kan ikke huske hva han hedder men ham der den fise fornemme gut med meget farverigt tøj osv...) han lærer sine børn at hvis der er nogen der mobber dem skal de mobbe igen.. og total modsat sagde han også at han lærte sine børn at dem der mobber er jo dem der har det dårligt med sig selv.. Hvorfor pokker så lærer ham at mobbe tilbage?

Men det er godt nok en skræmmende tanke..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar