torsdag den 23. januar 2014

Jeg er glad - behøver ikke købe protein!

Læste lige denne artikel på eb.dk idag


De sidste 10 år har der været en stigende efterspørgsel på proteindrikke og barer. Produkterne indtages lige efter træning og hjælper kroppen med at speede restitutionsprocessen op, så du hurtigere bliver frisk.

Se også: Sådan forbrænder du julefedtet

Imidlertid kan det godt betale sig at tænke sig en ekstra gang om, inden du vælger at købe dig fattig i de kunstige proteinprodukter. For du kan nemlig finde proteinprodukter, der er mindst lige så gode - men meget billigere - i supermarkedernes kølediske.

- Der er ikke noget godt argument for at købe proteindrikke. Det er valleprotein, man bruger i dem. Det findes også i mælk og kakaomælk, siger Martin Kreutzer, der er ekspert i human ernæring.

Se også: 'Protein hjælper min krop'

I en liter letmælk til seks kroner er der 35 gram protein, mens der er 25 gram protein i en 250 ml proteinshake, der tilgengæld koster 22 kroner.

- Den eneste gode grund til at købe komercielle proteinprodukter er tilgængelighed eller smag, siger Martin Kreutzer.

En del danskere har mælkeallergi, men heller ikke for dem er der nogle gode grunde til at punge op for proteinprodukterne.

- Soyamælk eller soyakakaomælk er er en fin erstatning for mælk. Det indeholder soyaprotein, som man også kan finde i mange proteinprodukter, siger Martin Kreutzer.

Se også: Sandheden om proteiner: Skyr eller skør

Han fortæller, at man skal være opmærksom på, om man laver konditionstræning eller skal ned og løfte vægte, inden man slår et smut forbi køledisken. Mælk egner sig nemlig bedst til styrketræning, mens kakaomælk er bedre til konditionstræning:

- Efter dobbelt spinningtime eller en lang løbetur er kakaoskummetmælk perfekt, fordi det indeholder den perfekte balance mellem kulhydrat og protein.

- Hvis man derimod styrketræner, har man ikke det samme behov for kulhydrat. Der er mælk bedre, da det kun indeholder halvt så meget sukker, som kakaomælk, siger Martin Kreutzer.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar