onsdag den 6. november 2013

Lammekølle


Idag havde vi søde Anna og Nikolaj til middag. Fantastisk aften med lækker mad, vin og snak!
Tak for idag - i er skønne! :-)


Lavede en lækker menu som er SUPER nem til hverdags hygge med gæster!

Her er opskriften på super lækker lammekølle:

2,5 kilo fersk lammekølle (købte en super lækker en nede i superbest)
Lidt olivenolie
Havsalt
Peber
Rosmarin
Hvidløg

Aftenen før dryppede jeg et par dråber olie over lammet, dryssede med rosmarinsalt, peber og ekstra rosmarin. Skar et par huller og proppede halve fed hvidløg i.



Dag 2:
Dryppede et par ekstra dråber oliven olie og en lille smule salt over og snittede herefter skindet til tern..

Varmede ovnen op på 250 grader, lagde lammet på en rist med et fad under hvor der kom en bitte smule vand i og gav så lammet 25 minutter herved.
Sådan så den ud efter 25 minutter:




Skruede ned til 150 grader og lod den stå yderligere 2 timer.
Og lad den så trække 25-30 minutter inden den skæres!
Vi fik
En lækker mør og saftig lammekølle ud af det









Af tilbehør var der søde kartofler med chili -
1 lille time i ovnen.
Bagekartofler i skiver - 30-40 minutter i ovnen.
Spidskålssalat med gulerødder og citron, eddamebønner, tomater brød og en virkelig lækker sovs kenney fik lavet ud af det lammet havde udskilt under stegning.





- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

  1. Så lækker mad og dejlig snak! I er ligeså skønne :D Vi inviterer næste gang :)

    SvarSlet