onsdag den 17. april 2013

Manjas fritidshjem

Tager den lige fra start:


Da vi skulle vælge fritidshjem valgte vi som det mest oplagte, Humlebien som er et lille hyggeligt fritidshjem der ligger skolen, som første prioritet.

Efter noget tid fik vi brev fra pladsanvisningen at Manja havde fået plads på Humlebien hvilket vi jo var super glade for.
MEN, der var mange - rigtig mange - andre forældre der også ønskede dette fritidshjem til deres børn hvilket resulterende i lidt over 80 ansøgninger.

Efter yderligere nogle uger fik vi så NYT brev - denne gang fra Humlebien selv - her fik man at vide at de havde valgt at udvide så de kunne modtage alle de dejlige børn og at de nye lokaler ville få base i LUNDTOFTEGADE! Allerede der tænkte vi "der skal hun bare ikke gå" men vi ville se tiden an - for måske var vi heldige at hun kom på den afdeling der ligger på skolen - det var nemlig der endnu ikke besluttet hvem der skulle gå hvor og hvordan de ville prioritere det.

Efter nogle uger fik vi så igen brev - denne gang med den kedelige nyhed at hun var kommet på Humlebien 2 - den der ligger i LUNDTOFTEGADE!

 
Vi tænkte at vi ville være lidt optimistiske også fordi hun skulle starte med 40 andre helt nye børn fra Nørrebropark Skolen og på daværende tidspunkt tænkte vi at det var den mest trygge opstart Manja kunne få.

Vi har efterfølgende talt en del om det og ikke været særlig glade og vi har også været i dialog med lederen fra fritidshjemmet og udtrykt vores store utilfredshed samt været på listen over dem der gerne ville rykkes hvis der kom et hul.


I går kom så dagen hvor vi med Manja skulle over og se "de nye lækre lokaler hvor ungerne skulle gå".

Desværre mødte der os et bedrøvende syn - det skal lige siges at pædagogerne var helt fine de virkede super kompetente og havde et rigtig godt pædagogisk grundlag..men:

1. de var langt fra færdige (og ungerne skal altså starte 2. maj!)

2. med tanke på at det er et "nyt" fritidshjem er det OLD GAMLE møbler fra en tidligere klub der har været

3. rigtig dårlige rum og en kælder som ungerne kn lege i 10-12 trin under fritidshjemmet hvor de får lov at være alene - synes jeg sgu ikke er helt hensigtsmæssigt

4. og det VÆRSTE punkt: området!!!! mens vi sad til info mødet igår gik der minimum 8-10 bandemedlemmer/banderelaterede fyre forbi vinduet ind til fritidshjemmet og de stod i store klumper ude foran både da vi kom og da vi gik (og vi gik altså før tid fordi vi bare vidste at "her skal vores dejlige datter IKKE gå!!!") og da vi så går kommer vi forbi flere af de kridtoptegnede steder hvor der efter sidste skyderi har ligget patronhylstre... ja det siger vel sig selv!

Ej det var bare for meget og vi havde det af helvede til da vi gik derfra.

 

Vi lå og talte om det til kl. 01.30 i går og var fast besluttet på at vi skulle finde en løsning i dag.

Jeg valgte at tale med Manja om det i morges - sagde bare at mor og far synes at vi lige skal se de 2 andre fritidshjem der hører til skolen. Jeg forklarede hende, at på Marthahjemmet kender du Kenza fra børnehaven og på Sct. Stefan kender du Jonas fra gården. Så ville hun klart gå på Sct. Stefan..


I morges ringede den desperate forældre (mig) så rundt til de 2 fritidshjem der er tilknyttet skolen, udover Humlebien.

Ringede først til Marthahjemmet - her havde hun overhovedet intet overblik over om der var plads for der var rigtig mange forældre (fra Humlebien) som havde ringet i sidste uge og ville rykke.. og der lå desuden en masse breve på hendes bord fra pladsanvisningen men jeg kunne jo ringe tirsdag i næste uge.

ej, det gik jo bare slet ikke så tæt på startdatoen så jeg ringede videre til Sct. Stefan. Jeg startede med at præsentere mig selv og nåede kun at sige "vores datter Manja skal starte på Humlebien i Lundtoftegade og vi var til info-møde igår og..." så afbrød hun og sagde "Nina, vi har en plads til jeres datter"!

Jeg kunne ha' kysset hende gennem røret og takkede hende og sagde hun havde reddet vores dag! Ringede med det samme til Pladsanvisningen som så lige ringede til Sct. Stefan og fik det bekræftet så  i morgen skulle der gerne ligge brev fra Pladsanvisningen i vores postkasse JUHUUU!!!

 
Så Manja bliver en Sct. Stefan pige ligesom sin mor og moster :-)

Her er en kort beskrivelse af stedet:

Det er et ret stort fritidshjem - i hvert fald i forhold til Humlebien som ville blive 60 børn i alt -.

På Sct. Stefan er der 160 fritidshjembørn hvilket svarer til omkring 40 børn på hver stue fordelt på 2 etager med børn i alderen 5-10 år..

Der er morgenmad om morgenen til dem der ikke bliver afleveret direkte på skolen - og så bliver de fulgt over på skolen kl. 7.30. Det første stykke tid er der nogle pædagoger med gennem skoledagen så opstarten bliver god.

Af aktiviteter er der:

Salen: Her kommer der grupper ned og danser, leger og dyrker sport

Rytmik: det er et rum i kælderetagen hvor man laver en masse sjov til musik - fokus på bevægelse.

Nørrebro Parken: Her kommer de over stue for stue (eller flere stuer sammen) og leger 1 gang om ugen

En masse ture til forskellige legepladser, museums, zoologisk Have, skovtur osv.

Værksted: Her bliver der malet, syet, lavet smykker, vævet, saver, klippe klistre osv.

Gården/Taget: ungerne kan bare gå ned i gården og lege og der er en tagterrasse som bruges om sommeren til leg og frokost

Spillerum: der er et spillerum med Wii/playstation. De må max spille 2 gange om ugen i ½ time 2 og 2.

Madlavning: 1 gang om ugen laves der mad sammen

 
Derudover har de jo den lækre selvejet koloni Enebærgåden :-) det er et virkelig dejligt sted. Manjas første tur bliver højst sandsynligt allerede her i sommerferien i år - i 6 dage - fra mandag-lørdag :-)


Derudover går de også meget op i lektiehjælp så ungerne, hvis de vil, kan sidde enten alene eller med en voksen og lave lektier.
 
Så idag er der 2 styks glade forældre - INTET kan slå mig ud idag det er helt sikkert!!!!
 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar:

  1. Det er jeg godt nok glad for at se, Niels og jeg syntes heller ikke det lød godt hvis hun skulle starte ved lundtoftegade! Specialt ikke med al den skyderi!
    Godt hun kan starte der!:)

    SvarSlet