torsdag den 4. april 2013

Brownie - næsten sukkerfri

Har lige lavet brownie til middagen i morgen - eller den er i ovnen og er færdig om 3 minutter og her dufter VIDUNDERLIGT! (Håber den smager lige så godt som den dufter)!

Heeelt sukkerfri blev den dog ikke - for kunne ikke finde sukkerfrie skumfiduser (og gad altså kun forsøge mig ét sted og det var Kvickly som jeg var i)

Nå men her kommer opskriften med billeder:




100 g mandler, 100 gram mørk chokolade 75% eller sukkerfri, 90 gram hermesetas/bagesød, ½ tsk. bagepulver, 1 tsk. vaniljesukker, 50 gram skumfiduser (gerne sukkerfri hvis de findes altså), 60 gram valnødder, 4 æg, 1 dl. olie



Blend mandlerne i en foodprocesser/blender/minihakker til en grov mel - tilsæt chokoladen og blend med.
Hæld det op i en skål.

Tilsæt hermesetas (JEP, det virker HELT voldsomt at der skal så meget hermesetas i, men det skal der altså - HELE glasset! og PAS PÅ - der dannes en helt lille røgsky!), kakaopulver, vanilje, bagepulver og blandt forsigtigt med en ske (ikke piskeris!)

Hak valnødderne groft og klip skumfiduserne i små stykker og vend det i skålen


Pisk æg og olie sammen i en separat skål og vend det så i blandingen
Kommes i et lille fad (har brugt mellemfadet fra Le Creuset) beklædes med bagepapir og bages 30-35 minutter i ovnen ved 160 grader (varmluft)


 
Resultat:


 

 
 
 

Jeg nuppede lige et lille hjørne - den smager faktisk godt - MEN man skal kun have et lille stykke og så med nogle bær til eller en bærcreme/sovs..



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar