mandag den 23. december 2013

Juleforberedelse

Min seddel så i morges lang ud men er til eftermiddag er alt klaret






Dagen startede med en tur til lægen som konstaterede en mild betændelse i Elissas hals. Vi skulle sørge for at give hende en masse iskold vand, varm te og væske generelt. Heldigvis er hun ved godt mod, ingen feber eller noget som helst.

Da vi kom hjem kom min far til
Morgenmad og kaffe en times tid.
Så blev der ryddet lidt op, sat en vask over og set tegnefilm med ungerne.

Og SÅ kom "store handle tur" syntes eller ikke vi manglede noget særligt men alligevel stod den på tur i Silvan, Føtex, Tiger og Netto inden vi igen ramte det lille hjem.

Ungerne fik frokost og blev derefter sendt ind for at slappe af i sofaen og jeg fik lavet:

Risengrød til risalamanden - GODT TIP:
Hæld vand i gryden og ud igen - INDEN grødrisene hældes i gryden. Dette danner en hinde og gjorde at jeg for FØRSTE gang undlod at brænde min Risengrød på!

Jeg kogte grøden med en "Tom" vaniljestang for Smags skyld - vaniljekornene gemmes til flødeskummet.













Så blev ænderne renset, krydret ind og udvendigt og fyldt godt op med æbler og svesker inden de blev syet sammen.































Så var det flæskestegens tur som
Fik skåret sværene efter, saltet godt, der blev lagt peberkorn mellem sværene og laurbær







Der er blevet smuttet mandler, lavet Risengrød klar til nisserne på loftet og hørt lidt julemusik samt skrællet kartofler og lagt i en gryde med vand.

Så 24. December - KOM BARE AN!

God jul alle ❤️❤️

søndag den 22. december 2013

Dejlig weekend!

Denne weekend har stået i familiens tegn.
Igår formiddag var kenneys mormor til kaffe og halvanden times hygge inden Manja og jeg tog i teater. Da vi kom hjem stod den på madlavning og julekalender.

Idag kom olderne/bedsterne (Aage & Sandra) til lidt let frokost (fiskefileter, kogte kartofler, sild og makrel) gaveudveksling og æbleskiver og kaffe.

De skal flytte og i den forbindelse fik vi nogle super lækre kobber gryder/pander - her til aften pudsede vi dem og de er bare blevet SÅ fine

INDEN de blev pudset


Efter











Vi takker for en dejlig dag ❤️ og en ny uge går dermed igang.

I morgen kommer min farmand til
Morgenmad - altså, jeg laver kaffe og han tager morgenmad med. Så skal jeg nok lige forbi lægen med Elissa hun hoster ret slemt... ØV! Så skal de sidste småting handles, der skal gøres rent, krydres ænder og steg, Risengrød skal laves klar til risalamanden og der skal skrælles kartofler klar og lægges i vand.

Ungerne får lov at åbne gaverne fra os i morgen aften så vi for det første kan nyde at se dem åbne vores gaver plus de får rigeligt på tirsdag.

God uge alle og glædelig jul


Skatter har været på spil igen

Og hængt hylder og masker op










lørdag den 21. december 2013

Rosas julebal og rødkål

Idag var Manja og jeg i Nørrebro Teater og se Rosas julebal.
VIRKELIG godt show!

Manja ELSKEDE det!





























































Et skilt der var i teateret





Så lavede jeg rødkål her til aften - efter mandens lille middag







Rødkål

Hakket rødkål
Eddike - alm lager eddike (brugte ca 4 dl
Økologisk Ribssaft - ca 4 dl
Peber
Lidt sukker
Smør

Smelt smør og svits rødkålen .
Tilsæt først lidt eddike inden ribssaften. Lad simre ca 15 minutter. Smag til med peber og sukker. Når væden er hældt fra hældes lidt ekstra eddike over inden den kommes i et skoldet glas og lidt af væden hældes ved.

Mange opskrifter siger at kålen skal simre 30-60 minutter - jeg synes dog der skal være bid i så mit får kun 15 minutter.

Saften gir den en ret kraftig farve, men,,,





.. Det er bare til det er dryppet af.







fredag den 20. december 2013

Dejligt gensyn

Min Goeste var til mad igår og til gaveudveksling.
Glæden for ungerne at se sarah (det er længe siden de har set hende) var meget stor.
Tak for igår musen

















Bikiniklar 2014

Nu afsluttes et år lige om lidt og erstattes af et nyt.

Det har for mig været et svingende år på træningsfronten for har haft gode perioder hvor jeg trænede og spiste rigtig sundt men har også haft "happy-days" og perioder hvor jeg bare ikke har haft lyst til sundhed overhovedet.,
jeg har også, ikke at det skal være en undskyldning, været presset op i form af fuldtidsarbjde, skole, familien osv.. Det har været udmattende det sidste halve år synes jeg!

2014 bliver året for mig hvor jeg skal finde MOTIVATION til at ændre livsstil. En livsstil der skal bestå af 80 procent sundhed og 20 procents plads til hyggestunder MED MÅDE!

Jeg sparker min nye livsstil igang 1. Januar med en god løbetur.
Jeg har lagt træningsplan for de 3 første uger som kommer til at bestå af 4 dages træning ud af 7. Nogle dage er det en let hurtig træning i form af fx 20-25 minutters løbetur og andre dage bliver det en times workout som jeg løbende vil ligge op på bloggen med billeder og forklaring og det vil komme ord som burpees, military Press og Angel Arms. Der vil også komme opskrifter m.m

Mit mål er:
-Tab af 3-5 kilo
-Strammere og slankere lår og baller
-Markerede og slankere arme
-Markeret og slank mave.

Jeg tager start billeder 1. Januar og vil ligge "forskelsbilleder" op hver 2.-3. Uge.

Så krydser vi fingre for at 2013 har været med til at gro mig en rygrad og jeg 1. Juni står bikiniklar.





torsdag den 19. december 2013

Kreative børn

Se hvor kreative de stadig kan være i dagens Danmark.
Fra jule udstillingen på fritidshjemmet i tirsdags











mandag den 16. december 2013

Man handler og handler...

Men i lørdags besluttede jeg mig for at tjekke køleskabe, fryser og skabe og skrev alt ned hva jeg fandt og besluttede mig for at jeg ville lave mad af det hele ugen!

1 hel pose ris
Lasagneplader
Tyrkisk mini pasta
Pasta
3 pitabrød
5 ok nudler
1 ds toskerogn
Kikærter
Champignon
Løg
Peberfrugt
2 agurker
Gulerødder
Lidt rødkål
Iceberg
Kartofler
Rugbrød
Forskelligt pålæg
Boller
Hakket oksekød
1 ok kyllingebryst
Tomater

Så:
Idag ska vi ha rester fra igår med kartofler ris og salat til

I morgen og onsdag skal vi have lasagne med salat til

Torsdag skal vi have nachos med kylling (nachos skal købes) og salat til

Fredag: Falafel med pitabrød og salat til




- Posted using BlogPress from my iPhone

nyt på væggene

vi skal have lidt farve på væggene og vi bestiller derfor disse bilelder:

Til stuen bag sofaen - vores YNDLINGS serie Breaking Bad!




på væggen henne ved lænestolen
 

i gangen  - en anden yndlingsserie Sopranos
 

og på væggen ved min køkkenmaskine

søndag den 15. december 2013

Morgenbord

Fik også lavet lækkert Morgenbord i morges med de lækre morgenboller






- Posted using BlogPress from my iPhone

Juleaften

Som det planlægningsmæssige menneske jeg jo er, er planlægningen for maden juleaften, klar..
Vi bliver jo kun 10 så det er overskueligt.
Ænderne bliver dagen før dagen, gjort klar. Med klar mener jeg: rense fuglene, krydre godt med salt og peber indvendigt og udvendigt og fylde dem med gode æbler og svesker.
Det samme med flæskestegen - krydres godt med salt samt peberkorn og laurbærblade mellem sværene .

Næste morgen varmes ovnen op til 140 grader og anden får først 4 timer med brystsiden ned ad og 2 timer med bryst siden opad - altså
6 timer. Så anden bliver sat over kl 9 tirsdag morgen så den er færdig og klar til partering kl 15.

Kl 15:30 kommer flæskestegen i ovnen i 2 timers tid.

Dagen før bliver der kogt de kartofler jeg skal bruge til mine "smør" kartofler - så skal de nemlig bare i ovnen sammen med flæskestegen.

Der er allerede nu lavet syltede agurker og på fredag bliver der lavet rødkål.

De brunede kartofler bliver lavet klar kl 17 så de kan få en time
På panden.

De alm hvide bliver kogt ved 16 tiden og så bliver de pakke ind og under et tæppe- så er de lækre og stadig varmt når vi skal spise.

Derudover skal der laves sauce - den står skat for og så skal der laves appelsin/granatæble salat ved 17 tiden også.

Tror det bliver stille og roligt :-) det hele skal nok gå.




- Posted using BlogPress from my iPhone

25 minutters god træning

Puha mine ben syrer!

Her er den træning jeg har kørt idag:
10 minutters opvarmning som Bestod af:
5 minutters hurtig boksning og
5 minutters dans

15 minutter:

2 x 25 kettlebell swings
2 x 20 squat med 15 kg vægt
2 x 50 mavebøjninger
2 x 20 lunges med 7,5 kg vægt i hver hånd og som afslutning
2 runder af frikadellen som er alm
Planke 1 minut og på hver side 30 sekunder

En hurtig træning uden pause og som en travl mor kan overskue at presse ind mellem børn, tøjvask, madlavning og afslapning :-)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Nemme og virkelig lækre morgenboller

Lav dejen dagen før (eller minimum 6 timer før)

15 gram gær
6,5 dl kold vand (måske lidt mere)
2 tsk groft salt
Et lille skvæt god oliven olie
1 kg italiensk tipo 00 mel

Gør gæret ud i vandet.
Hæld olie og salt ved.
Tilsæt melet og gør godt rundt (jeg bruger køkken maskinen) dejen skal være mere våd end tør så hvis dejen føles tør hæld da mere vand ved.










Sæt på klø natten over.

Når bollerne skal bages - varm ovnen op på 200 grader varmlufy.

Fugt hænderne når bollerne skal formes og hæld evt en smule mel ved dejen så den ikke smatter helt ud på pladen.

Ind i ovnen til bollerne har fået sprød skorpe og er gyldne










Posted using BlogPress from my iPhone