fredag den 1. marts 2013

Sørgeligt!!

Igår kom brevet om hvilken afdeling af fritidshjemmet Humlebien Manja er kommet på.

Eftersom de er omkring 90 børn der stater i børnehaveklasse 14. August har fritidshjemmet Humlebien som ligger PÅ skolen fået 80 ansøgninger!! Der er plads til nogle af 20...
Det har så resulteret i udvidelse med Humlebien 2 som kommer til at huse spritnye lækre lokaler i LUNDTOFTEGADE!
Manja og bedsteveninden Hilda var begge kommet på Humlebien og igår fik vi alle så brev om hvilken afdeling.

Til både vores og Hildas forældres chok har de valgt at splitte veninderne ad! Dette til trods for at der har været gensidig ønske om at de fik lov at følges ad! Og der er skrevet side op og ned fra både os og Hildas Forældre til fritidshjemmet.
Hilda er kommet på skolen og Manja i den afdeling i Lundtoftegade.

Vi er utrolig kede af det og har endnu ikke fortalt manja det. Jeg skrev følgende mail til fritidshjemlederen igår - men idag er der lidt mere ro på for der er også mange gode factorer der spiller ind.

Hun kommer til at følges med mange fra skolen og der er derfor grundlag for at finde mange nye bedsteveninder og hilda forsvinder jo ikke.. Måske ender de i samme klasse hvem ved (det gør vi i maj..)
Der er andre fra børnehaven og en fra gården der også skal gå der så det skal jo nok gå.
Var bare så gal i går men her dagen derpå er det bedre og kenney og jeg har talt om det.
Nu må vi se om hun kan rykkes men der er fordele og ulemper ved begge dele.

Men typisk mig at forhaste mig og smække sådan en mail afsted samme dag - MEN så kunne de sgu bare ha taget telefonen da jeg prøvede at ringe igår!

Har selvfølgelig overdrevet en smule i mailen men overdrivelse fremmer jo forståelsen , ikk?
Nå her er mailen
Hej igen David :-)
Vi har tænkt en del siden vi modtog brevet om at Manja skal gå på Humlebien 2 og vi kan mærke vi er rigtig bekymrede.
Da vi valgte Humlebien til Manja gjorde vi det fordi vi oplever et meget velfungerende fritidshjem, med tydelige voksne og tydelig struktur. Nogle træk vi mener er rigtig gode for vores pige.

Når vi forestiller os en ny afdeling med 65 børn, der starter op samtidig, tegner sig et noget andet billede. Vi ved at I flytter nogle af jeres bedste voksne med over og at I garanteret har gjort jer mange gode overvejelser i forhold til en opstart af så mange børn på samme tid.

Alligevel er det en kendt ting at al begyndelse er svær og at der skal nogle omstillinger og indstillinger og famlen til at en sådan ny institution finder sin daglige rytme.

Samtidig er der ingen større børn, der kan vise de mange nye små børn vejen - så gruppen på 65 børn skal alle lære alt om det at være fritidshjemsbarn samtidig.
Vi ved at vores billede måske er unuanceret og at der kan argumenteres for forhold der kan opbløde denne måske lidt sort-hvide beskrivelse. Vi tænker dog at det er forhold der uundgåeligt vil have en stor betydning for opstarten af de nye børn.
Når vi forestiller os dette scenarie i kombination med at vores pige skal starte et helt nyt og stort liv op, med mange nye krav og uden den voksenkontakt som hun kender den fra børnehaven, et liv hvor det kræves at hun selv kan navigere imellem mange børn og mange forventninger - så forstærkes vores bekymring.
Når vi ved at I har valgt at skille hende fra hendes bedste veninde gennem 3år – til trods for gensidigt ønske om at de to piger kunne følges - (et ønske udtrykt på baggrund af en opfordring til at ønske) – så bliver vi faktisk rigtig kede af det og ærgelige.
Hilda og Manja har troet de skulle i Humlebien sammen den sidste måned.

Vi havde faktisk ikke fantasi til at forestille os at I ville skille de to piger ad, så vi har helt naivt fortalt de to piger at de selvfølgelig skulle følges.

Manja er en pige der er tryg og glad i sine vante rammer. Når disse rammer brydes og hun skal indstille sig på nyt oplever vi til gengæld at hun har brug for en rum tid til at vænne sig til det nye. I denne periode bliver Manja mere indadvendt, ked af det, hun tænker store tanker og bliver bekymret over selv små ting i hendes liv. Manja har ofte brug for en længere tilvænningsperiode inden hun føler sig tryg et nyt sted.

Vi er simpelhen så kede af at Manja skal være med til at starte et nyt fritidshjem op, samtidig med at hun selv starter op i fritidshjem. Vi ved at vores pige trives bedst i forudsigelige rammer.

Vi er bekymrede for hvordan det vil påvirke Manja og om hun vil komme til at bruge uforholdsmæssigt meget energi på at lære at navigere i strukturer, strukturer som måske stadig ikke er faldet rigtigt på plads. Energi som kunne være bedre brugt på at finde nye legekammerater og tryghed ved de nye voksne.

Vi ved også at Manja ville have gavn af at der var større børn at lære af og til at give en hjælpende hånd.

Vi er sikre på at det har afgørende betydning for Manjas fritidshjemsstart at hun kan have sin bedste ven under armen og derfra søge ud i den store verden og møde nye bedste venner.

Og vi vil slet ikke begynde at tænke på den dag Manja er stor nok til at gå uden følge over den trafikerede Jagtvej, gennem Nørrebroparken, tæt befolket af hashpushere, videre over Lundtoftegade, som udover de små "bande" grupperinger, også er fuld af hurtigtkørende biler inden hun, endelig, er i tryg havn på sit fritidshjem.

Vi ved at pladserne allerede er fordelt, men håber alligevel at der åbner sig en mulighed for genovervejelse. Vi vil så gerne have at Manja får en god og tryg start – som vi ved at I vil gøre jeres bedste for at sikre - men som vi også ved er givet ved de ydre omstændigheder.

Hvis ikke der er mulighed for nogen som helst genovervejelse håber vi dog at der vil være andre kendte ansigter - de er få fra Dronning Louises Asyl der starter i Humlebien så vi er uforstående overfor at de ikke alle følges ad.
Bedste hilsner
Nina Eskildsen , manjas mor


Nu må vi se - talte lidt med Manja igår omkring det at hun starter på fritidshjem snart og det hun glæder sig til er bare alt det nye! Hun vil helst gå med hilda men jeg fortalte at vi vidste at Lara skulle gå samme sted og det hjalp på det :-) vi har sagt vi endnu ikke ved om Hilda skal gå der.

Åhhh hun er alt for stor nu -
Knus en mor med alt for mange tanker!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar