torsdag den 22. november 2012

Makeup

Jeg ELSKER makeup!!!!

Og hva bruger jeg så?

Om morgenen bruger jeg rensemilk og toner fra Nivea til at få gammel makeup af med





Efter jeg har været i bad bruger jeg en creme - pt. Gulerodscreme fra Netto min hud elsker den!!

Så bruger jeg lidt Foundation under øjne pande og hage (maybeline mousse)

Og så pudder fra Rimmel




Så bruger jeg pt min lækre makeup fra Pernille Helene og Louise til øjnene fra Sephora









Så lidt rødt på kinderne også fra det mærke og de piger





Og afsluttende vis - mascara




Resultat - This pretty Face








using BlogPress from my iPhone

Fotogen

Har lige været nede og få taget fotos - hold kæft en dygtig fotograf - ikke mindst fordi han synes jeg var røv lækker, møg fotogen og pæn på billederne!
Så om en uges tid sku vi få billeder :-)

Det var sgu meget sjovt - og jeg behøvede ikke at blive sminket for min makeup var så pæn sagde hende makeup damen dik kun glans på læberne - Hehe cool


Hahahahaha




- Posted using BlogPress from my iPhone

Todays outfit

Ska dog ha halstørklædet af når jeg ska fotograferes





- Posted using BlogPress from my iPhone

JUL 2012

Julen begynder at nærme sig! Tiden med duften af julebag, julemusik og julekalender er lige rundt om hjørnet! Og jeg ELSKER det!

Elsker det lidt mere i år fordi jeg ved at vi ikke skal stå med det hele i år – vi skal ikke røre en finger – blot møde op og hygge. I år er det hos min faster med dem, min fætter og min far og Nana.. vi mangler desværre nogen i år hvilket jeg er ked af :-(
men vi ses så 2. juledag hos os hvor vi bliver

Kenneys bedsteforældre: Aage og Sandra
Sandras Datter Pia og hendes børn Danny og Camilla og måske også Camillas kæreste
Kenneys mormor Rita og Bjarne
Svigermor Jeanette
Og os …

Vi har delt maden op således:

Aage & Sandra skal have: øl, rugbrød + franskbrød samt ribbensteg/flæskesteg og rødkål

Pia og co.: sodavand, karrysild, marinerede sild  og 2 oste (måske kiks)

Rita & Bjarne: roastbeef med ristede løg og remoulade, æg med rejer og tomat samt god hønsesalat

Jeanette: kage, kogte kartofler med god mayo tomater og rå løg samt røget laks og dilddressing

Os: lun leverpostej med ristede champignon og bacon, fiskefileter med citron, remoulade og ekstra rejer samt frikadeller og smør…

Er sikker på at det bare bliver en rigtig dejlig og hyggelig dag!
Alle juledagene skal vi også bare noget –
Til min faster juleaften, til min far 1. juledag hvor vi hinanden imellem udveksler gaver sammen med min moster (juleaften er det kun ungerne der får gaver) og 2. juledag hos os… så er julen også overstået – det går altid så hurtigt! Øv øv

Glæder mig til december måned og til at gøre det hyggeligt derhjemme!
Vi skal købe et LILLE juletræ i år – SKØNT ikke at skulle købe PLUS bruge en formue på et træ der alligevel bare skal kyles ud! Ungerne skal lave julepynt til det søndag d. 2.december når Manja og jeg har været i biffen og se julefilm J

Gaverne er på plads, kalendergaverne er i gang og alt er bare roligt i år og man kan NYDE det hele! Tror også vi skal en tur i Tivoli i år og se julehyggen derinde… Nu må vi se.

9 dage tilbage af NOVEMBER måned – puuuuha!!!

On my Way to work

Gad ikke cykle idag - har de fine sko på idag så magtede jeg altså ikke at skulle balancere på pedalerne!-
bus 18 kl 8 torsdag morgen og kun 2 dage til weekend - i Like!

Idag skal jeg ha taget prof portrætbillede på jobbet som tak for at ha været "model" til markedsførings billeder for nogle uger siden (modtager snart nogle af dem så skal jeg nok lægge dem ud) og så står den jo på Manfreds senere - wuhuuuu!


-rigtig god dag alle


Posted using BlogPress from iPhone

onsdag den 21. november 2012

Dagens mad og dejlig dag i vente!

Ja vi har jo sprunget lidt væk fra madplanen denne uge - idag lavede jeg de LÆKRESTE frikadeller med most kartoffel i, og resten af det i ser her










Lad trække ved stuetemp i ca 20-30 minutter inden de steges



-







Kenneys tallerken




Min


MUMS det var lækkert!
Virkelig virkelig lækkert! Klart dem jeg laver til nilles julefrokost! MUMS!

Mens farsen trak tog jeg lige billeder af skabene i køkkenet hehe

Der er alt muligt: flormelis, havregryn,sesam, øko rug hvedemel, alm hvedemel, te, kakao, lasagneplader, kerner, sirup, sukker, grahamsmel, durum, salat krydderi, kokos, kartoffelmel, kagecreme, linser, ris m.m
Utroligt hvad der er plads til i de små skabe!






Her er min frokost fra idag - salat og rugbrød med ribbensteg - som dog var for fedtet til mig så det røg af efter nogle bidder





IMORGEN skal vi iver og spise på Manfreds kl. 18 juhuuuu- talte med Nana og hun sagde "og jeg kommer bare op til jer imorgen ..." Øhhh hvorfor? "Det har vi aftalt!" Haha total optur!! Fedt fedt!

Så kl 18 imorgen skal vi ha KÆRESTE aften wuhuuuu!!! GLÆDER vi os til!
TAK skønne søster!!






Så jeg har lavet dejlig pizza klar til dem til Imorgen

Tomatsovs med hvidløg lidt chili og oregano



Før ovn


Efter 15 min ovn



using BlogPress from my iPhone

Location:Borups Allé,København,Danmark

YNDLINGS MAD! (indlæg skrevet for nogle dage siden)


Har vidst ikke lagt skjul på at jeg ELSKER mexicansk mad! Fuck fancy dinner – svineri med en masse smækkerlækker mexi-food er lige my kind of food! Tacoskaller, nachos, kød og dyppelse – JA TJAK! (salaten er ikke det der fylder mest!

Mmmmm bliver helt lækker sulten bare af at skrive om det!

Her er lidt lækre mexicanske retter – eller rettere – majspandekager og 2 slags fyld:


Majs-pandekager til fx ÆGTE tacos (hvor du steger dem på panden foldet sammen med kødfyldet og ost i – tilsæt salat og dressing efterfølgende) MUMS! Har ikke prøvet dem endnu men de bliver prøvet MEGET snart! Mmmmmummmms! Man behøver ikke stege dem efter de er lavet man kan også lægger et vådt klæde over og spise dem bløde.. MUMS!














- 250 gram Masa Harina (majsmel) kan købesi Chilihouse inde i Studiestræde– det er vigtigt det er ægte majsmel.
- 500 ml lunkent vand
- Lidt salt
- 1 spsk. Smør der smeltes

Bland mel med vand og smør.
Ælt dejen til den er elastisk og lad hvilke med et fugtigt klæde i 30 minutter.

 
Form dejen til kugler og tryk dem helt flade med en kagerulle og læg dem gerne under pres fx under en gryde (man kan købe en maskine meeeen der går min grænse altså) – udstik pandekagerne med fx en skål så de bliver helt runde.

 
Steges på begge sider på tør pande til de er gyldne.
Put så kødfyld og ost i og fold dem sammen – se billedet ovenfor -  og steg på en pande med olie


Jeg har så læst om en der har købt de her pandekager færdige – har skrevet til hende for at finde ud af hvor hun har købt dem – og når jeg ved det skriver jeg det.


 
Tinga de Pollo (strimlet kylling i chipolte sauce – velegnet som fyld i fx ægte tacos osv.:


 
- 2 kyllingebryst
- 2 spsk sauce fra en dåse chipolte de adobo (alternativ en røget chilisauce) (kan også købes her www.chilihouse.dk)
- 1 frisk rød snackpeber
- 1 frisk rød chili
- 2 fed hvidløg
-2-3 tomater
-1 kyllinge boullion terning


Læg kyllingebrysterne i en gryde og overhæld dem med kold vand så det lige dækker.

Hak det ene fed hvidløg groft og tilsæt det i gryden sammen med bouillonterningen.

Lad kyllingen simre i ca. 30 minutter – sluk og lad det stå i det varme vand yderligere 30 minutter.
Tag det op og lad køle af.

Trevl det med en gaffel og put det i en skål og hæld lidt af kogevandet over så det kan stå og trække smag indtil det skal bruges.

Lige inden servering, finhakkes det andet fed hvidløg, peberfrugten og tomaterne + chili – smid det på en pande med kyllingen og lidt af kogevandet.

Tilsæt chilisauce og lad det stege lidt.  Det må ikke tørre ud – så tilsæt evt. lidt mere kogevand.

5 minutter efter – klar til servering.


Carnitas de Carne – supermørt langtidssimret oksekød:

- 400 gram tern af okseklump
-1 oksebouillon terning
-1 løg
-1 fed hvidløg
-2 tsk stødt spidskommen
-1 spsk stødt chili
-1 lille dåse tomatpure
-Salt og peber


 
Kødet lægges i en gryde og dækkes med koldt vand.
Skær løget i kvarte og læg ved kødet.
Bouillonterningen tilsættes og gryden sættes til at småkoge i ca 2-2½ timer (eller til kødet er så mørt at det trevler)
Tag kødet op ad vandet og lad det køle lidt – Gem vandet til senere.
Pil kødet fra hinanden i trevler.


Hak hvidløg og smid det på en pande sammen med kødet, 2 dl. Kogevand og tomatpuré (hak evt. det kogte løg og smid det med på panden)

Kødet må ikke tørre ud så tilsæt hele tiden lidt af kogevandet.


 
Mmmmm og så NACHOS!


 
Vi, eller rettere min bedre halvdel, laver det med stegt kylling vendt i en masse krydderi og så med chili-chedda ost MUMS!!!!!! Og en masse salsa og fraish til MUMS! og den klassiske er også bare YNDLINGS!!


Nogen der har lyst til snart at invitere mig på mexicansk haha – vi har lige fået det derhjemme, så der går lige noget tid endnu før det skal på bordet tror jeg :-)

Julens ønsker

I år synes jeg at det har været svært at finde på ønsker – også fordi jeg lige har holdt fødselsdag for veninderne og der blev jeg jo rig på lækre gaver!

primært har (både Kenney og jeg) ønsket os gavekort, for så kan man selv komme ud og købe det man (finder ud af) man mangler – ønsker mig tøj, men det er bare bedst at købe det selv da det skal prøves og man bedst selv ved hvad slags tøj man er til osv.

Og parfumer osv mangler vi absolut ikke noget af! Så det er lidt dumt at ønske sig!

Derudover har jeg af min farmand ønsket mig en creme fra Calarins – den jeg fik i prøve til min fødselsdag – Wake-Up lotion – den er GENIAL!! Og min prøve er løbet tør for creme lige meget hvor meget jeg hamrer den ned i håndfladen!



Til 270 kr. for en stor.. og en bog (kan ikke huske hva det er for en haha)

Så har jeg af min Goeste (hun fik en lille ønskeseddel) ønsket mig en chokoladesmelter fra OBH (det er sgu så irriterende at smelte i vandbad!), Rösti Margrethe skål (1,5 liter), stavblender og udstiksformsæt (var det ikke det jeg skrev mus?)

Af min søster har jeg ønsket mig en bog – ELSKER jo at bage brød:
verdens Bedste brød - af Gyldendal




Og af kenney, et glattejern ovre fra frisøren. Mit gamle Gik jo bort
- suk - 7 år sammen var hvad vi fik :-(

Ungerne ønsker sig (alle får jo hver deres ønskeliste - så undgår man at der skal byttes)

Manja:
En bestemt CD
Kjoler
Gymnastiksko og dragt (ønsket af min faster)
Perler til at lave halskæder og armbånd
Lektiebøger
Farver
bestemte spil
Bluser
Lommelygte (af olde Aa og S)
LEGO
Heksekostume
Bøger
Kikkert (morfar)

Elissa:
Trækøkken
Legemad i træ
Lommelygte (af olde Aa og S)
kjoler
Bluser
Tegnebøger og farver
Togbane og tog
Træ gryder og pander
Heksekostume
(Kikkert)

tirsdag den 20. november 2012

Fantasi

Vores store piges fantasi fejler intet!
De sidste 15-20 minutter har man kunne hører lyden af tape - mege tape- der blvet revet af rullen. Men det var jo bare fordi "jeg bygger et skib mor"




Endda anker



- Posted using BlogPress from my iPhone

Tirsdag mad skulle være

..Fiskedunser men det blev det altså ikKe.. Istedet lavede jeg kartoffel/porre bund med svinemørbrad svøbt i bacon med bagte tomater, gulerødder og så broccoli til ungerne og Keneny
Det tog ca 40 minutter fra start til slutresultat






Før



Anrettet-
Min tallerken



- Posted using BlogPress from my iPhone

Madplan uge 48 og 49

opskrifter følger


Uge 48

Mandag: ud med søster og spise burgere
Tirsdag: stegt makrel med rygeostcreme og frisk salat
Onsdag: frikadeller med kartofler i, dressing og salat
Torsdag: kyllingesalat med speltkerner og feta
Fredag: Steg og flødekartofler og sauce + salat (hamza kommer til middag)
Lørdag: hjemmelavet nuggets vendt i cornflakes med sweet potato fritter vendt i rosmarin og hvidløg
Søndag: nuddelsuppe med babymajs, peanuts, forårsløg, lime, tigerrejer og koriander

Uge 49

Mandag shepards pie med salat til
Tirsdag: kyllingespyd vendt i peanutbutter med tomatsalat og asparges
Onsdag : kartoffelpandekager med oksekødsdeller i tomatsovs og råkost
Torsdag: asparges-hønsesuppe med brød
Fredag julefrokost
Lørdag: noget snasket! Tænker MC D!!!
Søndag spaghetti med farmands kødsovs og masser af parmesan!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:På jobbet

Den perfekte mor – der skal huske at tænke lidt på sig selv!

Nøj, hvor er jeg bare TRÆT af at se de der nybagte 1. gangs mødre i slut-30’erne der bare skal være ALT for økologiske, give ungerne økologisk uld tøj på, KUN fodre dem med de HELT ”rigtige” ting  og proppe en økologisk grim gummisut i kæften på deres unge!

JEG BRÆKKER MIG!

Ja, undskyld mig – men sådan ser jeg altså på det!

Altså, jeg er vokset op i røg, snavs på gulvet, vin på sutten og noget arve tøj fra min kusine – og jeg har det altså ganske udmærket og sætter stor pris på det mine forældre gjorde for mig!
Ikke at jeg træder i mine forældres fodspor som sådan (Jo, måske det med vin på sutten haha) men synes også at børn skal vokse op i en ”ikke-lyserød” verden! De må gerne vide at det ikke er nødvendigt at bruge formuer på en dyr øko-uld-vest eller Økologiske sko fra Pure baby (Som der desuden ikke er penge til når man er på barselsdagpenge).  – At det er OK at arve tøj og at livet ikke drejer sig om dyrt mærketøj, privatskoler eller et kæmpe hus. Og OK at der ikke er helt cleanet. ej, nu får jeg blandet en masse tanker sammen – Nå!

Er man mindre perfekt fordi man ikke gør alle de, i første afsnit, nævnte ting? Er man overhovedet PERFEKT når man gør de ting – eller er det et udtryk overfor omverdenen – at dømme de der ”øko-mødre-med kaffelatte i den ene hånd – og barnevognen i den anden” at de er ”de helt rigtige”.

Ej, jeg har bare set så mange af de der kaffelatte-øko mødre på det sidste og jeg får snart NOK!
De ligner nogen der har alt for meget tid, går i deres lille drømme verden og ligner nogen der får alt serveret – som regel går de der i den der ”drømme-gang-stil” med kaffen i hånden og så går PERFEKTE far med det trimmede skæg, stramme bukser og læderjakke med barnevognen ved siden af.

Det er sjovt – når man opdager at man er gravid går man i gang med at skabe sig et billede af hvad ”den perfekte mor” indebærer! Og tit synes man er det man selv opfatter som det værende det perfekte – er sådan ALLE skal opfatte det! Men sådan hænger det bare ikke sammen!

At jeg ikke synes der skal være beskidt på gulvet, er MIN opfattelse (og fordi jeg har en twistet idé oppe i hovedet om at jeg ikke kan holde ud at være derhjemme hvis der ikke er gjort rent) – men det kommer sig nok også af at mine forældre var/er nogle rodemikler J dermed ikke sagt at alle skal være som mig – er sgu ligeglad med hvad andre gør!

Tror nutidens mødre har en idé om at være perfekt mor, og sætter forventningerne meget højt – og så skuffer man jo sig selv hvis ikke det lykkes… måske man skal slappe lidt af?!
Det synes jeg selv jeg har lært.. jeg er jo typen der helst skal nå det hele på den halve tid og både nå at lave det ene og andet på en ganske almindelig tirsdag aften.

Jeg har det sidste år lært at slappe af – lært at mine børn elsker deres mor om hun så nøjes med at servere en tunsalatmad til aftensmad! Og jeg har lært: AT DET ER HELT OK!
Ungerne får også en mere afslappet mor.

Man skal virkelig huske ikke at sammenligne sig selv med andre – personligt har jeg aldrig selv gjort det – jeg har ladet mig inspirere men aldrig ”efterlignet” hvilket er et lidt forkert ord at bruge her.

Hvis man sammenligner sig selv med andre kan der skabes en form for konkurrence og misundelse – har selv prøvet det med en gammel veninde der virkelig hele tiden skulle sammenligne mit barn med hendes eget og ”Åh har hun den bluse så skal mit barn også” eller så småt som at sammenligne højde og vægt – til møbler i hjemmet som hurtigt blev efterlignet. Det er ikke sjovt heller, for den der bliver ”efterlignet”! Man har ikke lyst til at skulle afspejle sig selv hos andre fordi de har ”abet-efter”..
Man skal som mor synes, at det man gør, er det rigtige – for dig og barnet! Og jo mere man tror på sig selv, jo  mindre ”usikker” vil man være hvis man synes andre gør noget på en anden måde.

Den perfekte mor, efter MIN mening, er den der husker at vise sin kærlighed i den travle hverdag! Giv dit barn et kys og et ekstra kram inden de skal sove. Give sig tid til, ikke hver dag men når overskuddet melder dig, at læse en bog og synge en nat-nat sang. Ja, selv et lille smil bringer smilet frem hos dit barn! Jeg LESKER hvis Elissa eller Manja lige går forbi mig – vi siger ikke noget – men smiler til hinanden.. det er så DEJLIGT!

Kenney er også skide god til at sige ”de får da varm mad på bordet hver dag, er pæne i tøjet osv” og ja, det er jo dét der tæller. At man gør sit bedste som forældre!
Min måde som mor er jo ikke bedre end nogen som helst andres! Ellers Kenneys måde at være far på er ikke bedre end nogen andre. Jeg synes jo Kenney er den BEDSTE far i verden – ligesom andre synes at deres mand er den BEDSTE J

Kan huske i min mødregruppe – der var vi jo meget forskellige – og det var fx meget mærketøj ungerne havde på … så føler man hurtigt at man gør noget forkert fordi ungen ikke har mærketøj på.. hvor det jo ikke er dét en mødregruppe handler om – en mødregruppe handler om støtte, udveksle erfaring, hyggetid osv. ikke sammenligning OG HVEM KØBER MEST ØKOLOGISK?!

Husk – hav nok i hvem DU er som mor! Lad være med at finde fejl ved andre mødre og lad vær med at LED efter fejlene hos dig selv” Frembring de gode ting og fremhæv de ting du er sikker i og god til!

Døm ikke mig fordi mit barn får lov til at spise et stykke kage til en fødselsdag – der er MIN holdning jo den, at man ikke kan tillade sig at sidde og spise et stykke kage foran dit barn som bare sukker langt efter at smage – det sgu synd at spidse dem af med en ØKOLOGISK TØR GROVKIKS! Hvis du ikke selv vælger kagen fra er det sgu synd for ungen! Men igen, KUN min holdning! Og andre gør det jo bare på den måde de synes…

Ha en dejlig tirsdag alle sammen.

Moderne MAMMA

Det er lige hvad Marianne fra mit arbejde synes at jeg er :-)

Da jeg kom imorges stod jeg lige 10 min og arbejde ved min plads men uden at hive stolen ud- så råber Marianne som sidder lige bag mig "hvorfor er det du går igang med at arbejde uden at sætte dig ned" nå nå råbte jeg tilbage og hev stolen ud- og der lå en flot grøn-indpakket gave til MIG fra Marianne hihi.

Jeg fik denne bog Moderne Mamma med 12 italienske mødre der afslører deres mest fantastiske familieopskrifter. Jeg skulle have den fordi hun synes jeg er en tip top hip mamma haha




- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 19. november 2012

Mandag i billeder

Foran skærmen



Udsigt fra køkkenet på jobbet



-sjovt at alle bilerne er sorte eller grå/sølv






Te og æble kl 14



På vej hjem






Nåede lige med skat og pigerne i Nørrebro parken inden bestyrelsesmøde










Månen titter frem - 16.50


using BlogPress from my iPhone

Opskrift på flødeboller

Skønne Pernille beder om
Opskrift på mine flødeboller så den skal hun få!

Dog vil jeg råde til at bruge vaffelbund eller en anden lækker kiksebund evt med marcipan - forslag følger nedenfor!

Jeg synes ikke marcipanbunden var lækker mere end ved første og anden flødeboller så blev det lidt kvalm - men det var også ren marcipan bagt i ovnen.

Kransekagemasse - alternativ til alm marcipan bund:

150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan
Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det stå og trække i en times tid, så sukkeret opløses i æggehviderne.

Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen. Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt bunde ud på ca.5cm. i dia.

Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.

Køl dem af i fryseren eller køleskabet.

Skummen/guf:

300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter.

150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.

Puttes i en sprøjte/pose med tyl og sprøjtes ud på bunden - giv dem 10 min. I ovnen ved 180 grader.

Lad køle helt af inden du overtrækker med chokolade og drys!

Tip: laves dagen før de ska spises så når skummet at sætte sig ordentligt.

God fornøjelse






- Posted using BlogPress from my iPhone

Mandag

Vil bare ønske alle en dejlig mandag!
Skal til bestyrelsesmøde i børnehaven idag.
Skatter skal til gymnastik hvis manja vil - hun er møg snottet og sagde imorges at hun ikke gad til gymnastik hun ville hellere hjem og hygge! så nu må vi se :-)
God dag alle



- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 18. november 2012

Julehygge




Nu nærmer december sig- den første mandag i december skal vi holde lidt julehygge/farvel til en kollega på jobbet og jeg er blevet sat til at bage- så jeg har tænkt mig at bage:

Vaniljekranse
med denne opskrift:



Til denne opskrift skal du bruge:
(ca. 70 stk)

250 gram mel
180 gram margarine
125 gram sukker
½ stang vanilje eller 2 spsk.vanillesukker
2 æggeblommer eller ½ æg


Sådan laver du vanillekransene:

1. Margarinen smuldres i melet.
Tilsæt kornene af ½ vaniljestang eller 2 spsk. vanillesukker
Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.

2. Dejen stilles koldt i ca. en time.

3. Dejen kommes i en frysepose med stjernetyl og sprøjtes ud så det danner en krans på en bageplade med bagepapir.

4. Vanillekransene bages til de er lysebrune ved 190 grader i ca 10-12 minutter.

Så skal mine yndlings julesmåkager også bages:


jødekager:

250 gram mel
½ tsk. hjortetaksalt
150 gram smør eller margarine
100 gram sukker
1 æg

Pynt:
25 gram mandler
kanelsukker

Bland mel og hjortetaksalt.
Smuldr fedtstoffet i.
Tilsæt sukker og æg.
Æltes hurtigt sammen til en dej.

Læg dejen koldt i mindst en time.
Rul dejen ud og udstik forskellige julefigurer.

Figurerne pensles med æg.
Drysses med kanelsukker og hakkede mandler.

Jødekagerne bages i 6-8 minutter ved 200 grader.

Og så bager jeg også- fordi det er blevet ønsket:

Klejner




INGREDIENSER

3 æg
150g flormelis
75g AMA Bagning/smør
1 tsk hjortetaksalt
2 tsk kardemomme
¾ dl piskefløde
500g hvedemel
Revet skal af 1 citron
Dragsbæk Palmin (til kogning)


1) AMA Bagning og flormelis røres sammen.
2) Æg og fløde røres i.
3) Mel, hjortetaksalt, kardemomme og citronskal blandes sammen og æltes forsigtigt i dejen.

4) Den færdige dej lægges i køleskabet mindst 3 timer inden udrulning.

5) Dejen formes til små klejner og koges i Dragsbæk Palmin.

6) Klejnerne lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

7) Fryseegnet
Palmin råd:
- Olien skal være ca. 180 grader. Den er klar til brug, når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 min.
- Temperaturen skal holdes under hele kogningen. Kom derfor ikke for meget ned i olien ad gangen.
- Husk, stegning foregår altid uden låg og med et stykke fedtsugende papir ved siden af.

Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 17. november 2012

Åh det er så rigtigt

Læste lige denne artikel på voresborn.dk åh det så rigtigt !! Og så læg lige et år til oven i! Det er dog, heldigvis , kun i perioder.. Denne uge har der fx ikke været noget - der har hun været vores lille engel!



"Slam! Der smækkede døren bag et fornærmet tøsebarn, så vinduerne klirrede.
Bang! Der røg et glas mælk på gulvet, fordi du kom til at hælde det op mod hans minimajestæts vilje. Og ‘fuck!’, der kom lige et ord, du ikke havde ønsket at høre …

På den anden side er det fantastisk, at han nu vil vide alt om universet, solen og månen.

Fra den ene yderlighed til den anden – og tilbage igen. Hvad er det lige, der sker for de fireårige? Er de ikke lidt … teenageagtige?


– Du kan sagtens sammenligne fireårsalderen med puberteten. Det er to selvstændighedsaldre, hvor barnet skal finde ud af, hvem det er og vil være, siger børnepsykolog Margrethe Brun Hansen.

Forstå hvor vreden kommer fra

Selvstændighed – ja, det vil vi gerne have i vores børn. Men fornemmelsen af at måtte gå på listefødder hele tiden for ikke at udløse surhed eller vrede, er det virkelig rimeligt?

Nej, det er det ikke. Men hvis du forstår, hvorfra den lille teenagers vrede stammer, kan du også bedre takle ham. Det, du opfatter som urimeligt, har nemlig en helt rimelig forklaring: Dit barns udvikling.

– Den fireårige er begyndt at have sine egne tanker og kunne lægge sine egne planer.

Lige fra han vågner om morgenen, har han tanker om, hvad han skal i dag. Han skal på legepladsen, bygge en hule, lege krokodille. Du kender ikke de tanker, men det ved han ikke.

Han er stadig egocentrisk og kan ikke sætte sig ind i, at du har andre tanker end hans. Derfor bliver han så tosset, når hans planer går i vasken, forklarer Margrethe Brun Hansen.

Lortemor

Okay, raserianfald kender du jo godt lidt fra din treårige.

Men den fireårige har så meget mere sprog at gøre godt med – også af den ikke ret kønne slags – som han bruger med forskellige formål, herunder at se, hvordan de voksne bliver sjove i hovedet, eller at udtrykke sin vrede.

– Når dit barn siger ‘fuck’, ‘pik’ og ‘luder’, ved han ikke, hvad han siger, kun at han siger noget grimt, for det kan han se på dig, og så må han naturligvis prøve det af, siger Margrethe Brun Hansen.

Hun understreger, at dit barn skal have at vide – helt fra lille – at han ikke skal bruge ordene offentligt, fordi folk bliver kede af det og vrede, men råder dig samtidig til at se ind bag ordene.

Vær nysgerrig på dit barn

– Hvis barnet kalder dig ‘lortemor’, skal det oversættes til ‘jeg er meget vred på dig’. Prøv at tage ham ind i hjertet, være nysgerrig, og spørge oprigtigt til, hvad han er så vred over.

Dermed ikke sagt, at du skal give efter for alle hans ønsker.

Den lille ‘solkonge’ har brug for at blive vejledt i, hvad der kan lade sig gøre, og hvad der ikke kan – men giv ham plads til at udtrykke sig og danne det selvbillede, han er så godt i gang med. Ikke mindst i samspil med vennerne.

– Husk, at han nu har et liv, du ikke kender alt til.

Måske vil han så gerne have en Buzz Lightyear-figur, fordi det har hans bedste venner i børnehaven, og det giver en plads i gruppen – ikke fordi han ‘altid bare vil have mere legetøj’.


Så prøv at være nysgerrig over for hans motiver. Vi glemmer tit at være nysgerrige på vores børn, og det er en skam, siger Margrethe Brun Hansen.



- Posted using BlogPress from my iPhone