Skønne Pernille beder om
Opskrift på mine flødeboller så den skal hun få!
Dog vil jeg råde til at bruge vaffelbund eller en anden lækker kiksebund evt med marcipan - forslag følger nedenfor!
Jeg synes ikke marcipanbunden var lækker mere end ved første og anden flødeboller så blev det lidt kvalm - men det var også ren marcipan bagt i ovnen.
Kransekagemasse - alternativ til alm marcipan bund:
150 g. sukker
70 g. past. æggehvider
350 g. ren rå marcipan
Bland sukker og æggehvider i en lille skål og lad det stå og trække i en times tid, så sukkeret opløses i æggehviderne.
Ælt marcipan med sukker og æggehvide blandingen. Kom kransekagemassen op i en kraftig sprøjtepose med en stor stjernetyl, og sprøjt bunde ud på ca.5cm. i dia.
Bag dem i en forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 minutter.
Køl dem af i fryseren eller køleskabet.
Skummen/guf:
300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter.
150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt.
Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter.
Puttes i en sprøjte/pose med tyl og sprøjtes ud på bunden - giv dem 10 min. I ovnen ved 180 grader.
Lad køle helt af inden du overtrækker med chokolade og drys!
Tip: laves dagen før de ska spises så når skummet at sætte sig ordentligt.
God fornøjelse
- Posted using BlogPress from my iPhone
arrh hvornår skal jeg nå det inden jeg rejser -det lyder simpelthen for lækkert!!! Tak for opskriften skat!
SvarSlet