Har vidst ikke lagt skjul på at jeg ELSKER mexicansk mad! Fuck fancy dinner – svineri med en masse smækkerlækker mexi-food er lige my kind of food! Tacoskaller, nachos, kød og dyppelse – JA TJAK! (salaten er ikke det der fylder mest!
Mmmmm bliver helt lækker sulten bare af at skrive om det!
Her er lidt lækre mexicanske retter – eller rettere – majspandekager og 2 slags fyld:
Majs-pandekager til fx ÆGTE tacos (hvor du steger dem på panden foldet sammen med kødfyldet og ost i – tilsæt salat og dressing efterfølgende) MUMS! Har ikke prøvet dem endnu men de bliver prøvet MEGET snart! Mmmmmummmms! Man behøver ikke stege dem efter de er lavet man kan også lægger et vådt klæde over og spise dem bløde.. MUMS!
- 250 gram Masa Harina (majsmel) kan købesi Chilihouse inde i Studiestræde– det er vigtigt det er ægte majsmel.
- 500 ml lunkent vand
- Lidt salt
- 1 spsk. Smør der smeltes
Bland mel med vand og smør.
Ælt dejen til den er elastisk og lad hvilke med et fugtigt klæde i 30 minutter.
Form dejen til kugler og tryk dem helt flade med en kagerulle og læg dem gerne under pres fx under en gryde (man kan købe en maskine meeeen der går min grænse altså) – udstik pandekagerne med fx en skål så de bliver helt runde.
Steges på begge sider på tør pande til de er gyldne.
Put så kødfyld og ost i og fold dem sammen – se billedet ovenfor - og steg på en pande med olie
Jeg har så læst om en der har købt de her pandekager færdige – har skrevet til hende for at finde ud af hvor hun har købt dem – og når jeg ved det skriver jeg det.
Tinga de Pollo (strimlet kylling i chipolte sauce – velegnet som fyld i fx ægte tacos osv.:
- 2 kyllingebryst
- 2 spsk sauce fra en dåse chipolte de adobo (alternativ en røget chilisauce) (kan også købes her www.chilihouse.dk)
- 1 frisk rød snackpeber
- 1 frisk rød chili- 2 fed hvidløg
-2-3 tomater
-1 kyllinge boullion terning
Læg kyllingebrysterne i en gryde og overhæld dem med kold vand så det lige dækker.
Hak det ene fed hvidløg groft og tilsæt det i gryden sammen med bouillonterningen.
Lad kyllingen simre i ca. 30 minutter – sluk og lad det stå i det varme vand yderligere 30 minutter.
Tag det op og lad køle af.Trevl det med en gaffel og put det i en skål og hæld lidt af kogevandet over så det kan stå og trække smag indtil det skal bruges.
Lige inden servering, finhakkes det andet fed hvidløg, peberfrugten og tomaterne + chili – smid det på en pande med kyllingen og lidt af kogevandet.
Tilsæt chilisauce og lad det stege lidt. Det må ikke tørre ud – så tilsæt evt. lidt mere kogevand.
5 minutter efter – klar til servering.
Carnitas de Carne – supermørt langtidssimret oksekød:
- 400 gram tern af okseklump
-1 oksebouillon terning-1 løg
-1 fed hvidløg
-2 tsk stødt spidskommen
-1 spsk stødt chili
-1 lille dåse tomatpure
-Salt og peber
Kødet lægges i en gryde og dækkes med koldt vand.
Skær løget i kvarte og læg ved kødet.Bouillonterningen tilsættes og gryden sættes til at småkoge i ca 2-2½ timer (eller til kødet er så mørt at det trevler)
Tag kødet op ad vandet og lad det køle lidt – Gem vandet til senere.
Pil kødet fra hinanden i trevler.
Hak hvidløg og smid det på en pande sammen med kødet, 2 dl. Kogevand og tomatpuré (hak evt. det kogte løg og smid det med på panden)
Kødet må ikke tørre ud så tilsæt hele tiden lidt af kogevandet.
Mmmmm og så NACHOS!
Vi, eller rettere min bedre halvdel, laver det med stegt kylling vendt i en masse krydderi og så med chili-chedda ost MUMS!!!!!! Og en masse salsa og fraish til MUMS! og den klassiske er også bare YNDLINGS!!
Nogen der har lyst til snart at invitere mig på mexicansk haha – vi har lige fået det derhjemme, så der går lige noget tid endnu før det skal på bordet tror jeg :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar