søndag den 18. november 2012

Julehygge




Nu nærmer december sig- den første mandag i december skal vi holde lidt julehygge/farvel til en kollega på jobbet og jeg er blevet sat til at bage- så jeg har tænkt mig at bage:

Vaniljekranse
med denne opskrift:



Til denne opskrift skal du bruge:
(ca. 70 stk)

250 gram mel
180 gram margarine
125 gram sukker
½ stang vanilje eller 2 spsk.vanillesukker
2 æggeblommer eller ½ æg


Sådan laver du vanillekransene:

1. Margarinen smuldres i melet.
Tilsæt kornene af ½ vaniljestang eller 2 spsk. vanillesukker
Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.

2. Dejen stilles koldt i ca. en time.

3. Dejen kommes i en frysepose med stjernetyl og sprøjtes ud så det danner en krans på en bageplade med bagepapir.

4. Vanillekransene bages til de er lysebrune ved 190 grader i ca 10-12 minutter.

Så skal mine yndlings julesmåkager også bages:


jødekager:

250 gram mel
½ tsk. hjortetaksalt
150 gram smør eller margarine
100 gram sukker
1 æg

Pynt:
25 gram mandler
kanelsukker

Bland mel og hjortetaksalt.
Smuldr fedtstoffet i.
Tilsæt sukker og æg.
Æltes hurtigt sammen til en dej.

Læg dejen koldt i mindst en time.
Rul dejen ud og udstik forskellige julefigurer.

Figurerne pensles med æg.
Drysses med kanelsukker og hakkede mandler.

Jødekagerne bages i 6-8 minutter ved 200 grader.

Og så bager jeg også- fordi det er blevet ønsket:

Klejner




INGREDIENSER

3 æg
150g flormelis
75g AMA Bagning/smør
1 tsk hjortetaksalt
2 tsk kardemomme
¾ dl piskefløde
500g hvedemel
Revet skal af 1 citron
Dragsbæk Palmin (til kogning)


1) AMA Bagning og flormelis røres sammen.
2) Æg og fløde røres i.
3) Mel, hjortetaksalt, kardemomme og citronskal blandes sammen og æltes forsigtigt i dejen.

4) Den færdige dej lægges i køleskabet mindst 3 timer inden udrulning.

5) Dejen formes til små klejner og koges i Dragsbæk Palmin.

6) Klejnerne lægges til afdrypning på fedtsugende papir.

7) Fryseegnet
Palmin råd:
- Olien skal være ca. 180 grader. Den er klar til brug, når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 min.
- Temperaturen skal holdes under hele kogningen. Kom derfor ikke for meget ned i olien ad gangen.
- Husk, stegning foregår altid uden låg og med et stykke fedtsugende papir ved siden af.

Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Send en kommentar