Nu nærmer december sig- den første mandag i december skal vi holde lidt julehygge/farvel til en kollega på jobbet og jeg er blevet sat til at bage- så jeg har tænkt mig at bage:
Vaniljekranse med denne opskrift:
Til denne opskrift skal du bruge:
(ca. 70 stk)
250 gram mel
180 gram margarine
125 gram sukker
½ stang vanilje eller 2 spsk.vanillesukker
2 æggeblommer eller ½ æg
Sådan laver du vanillekransene:
1. Margarinen smuldres i melet.
Tilsæt kornene af ½ vaniljestang eller 2 spsk. vanillesukker
Resten af ingredienserne blandes i og æltes hurtigt sammen.
2. Dejen stilles koldt i ca. en time.
3. Dejen kommes i en frysepose med stjernetyl og sprøjtes ud så det danner en krans på en bageplade med bagepapir.
4. Vanillekransene bages til de er lysebrune ved 190 grader i ca 10-12 minutter.
Så skal mine yndlings julesmåkager også bages:
jødekager:
250 gram mel
½ tsk. hjortetaksalt
150 gram smør eller margarine
100 gram sukker
1 æg
Pynt:
25 gram mandler
kanelsukker
Bland mel og hjortetaksalt.
Smuldr fedtstoffet i.
Tilsæt sukker og æg.
Æltes hurtigt sammen til en dej.
Læg dejen koldt i mindst en time.
Rul dejen ud og udstik forskellige julefigurer.
Figurerne pensles med æg.
Drysses med kanelsukker og hakkede mandler.
Jødekagerne bages i 6-8 minutter ved 200 grader.
Og så bager jeg også- fordi det er blevet ønsket:
Klejner
INGREDIENSER
3 æg
150g flormelis
75g AMA Bagning/smør
1 tsk hjortetaksalt
2 tsk kardemomme
¾ dl piskefløde
500g hvedemel
Revet skal af 1 citron
Dragsbæk Palmin (til kogning)
1) AMA Bagning og flormelis røres sammen.
2) Æg og fløde røres i.
3) Mel, hjortetaksalt, kardemomme og citronskal blandes sammen og æltes forsigtigt i dejen.
4) Den færdige dej lægges i køleskabet mindst 3 timer inden udrulning.
5) Dejen formes til små klejner og koges i Dragsbæk Palmin.
6) Klejnerne lægges til afdrypning på fedtsugende papir.
7) Fryseegnet
Palmin råd:
- Olien skal være ca. 180 grader. Den er klar til brug, når en lille franskbrødsterning bliver gylden på 1 min.
- Temperaturen skal holdes under hele kogningen. Kom derfor ikke for meget ned i olien ad gangen.
- Husk, stegning foregår altid uden låg og med et stykke fedtsugende papir ved siden af.
Posted using BlogPress from my iPhone
Ingen kommentarer:
Send en kommentar