Her er lidt opskrifter på sund mad som jeg skal spise:
Morgen:Blåbærshake1 person- 350 kcal;
100 g blåbær
1 moden banan
2 dl letmælksyoghurt naturel
1 spsk proteinpulver
1 tsk flydende honning eller sirup
2 spsk mysli f.eks.
Kom blåbær, banan skåret i skiver, yoghurt naturel og flydende honning i en blender/stavblender.
Kør til en tyktflydende drik. Hæld milkshaken i et glas og drys med müsli.
Knækbrød med pålæg;
Hjemmelavet knækbrød udelukkende på kerner og frø
Opskrift:
Ingredienser
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
2 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg
Bland kerner og frø i en skål. Hæld vand og salt i efterfulgt af pisket æg.
Lad hvile en time.
Hæld derefter dejen ud på en bageplade med bagepapir og klap dejen ud.
Opvarm ovnen til 125 grader - sæt pladen ind og gir det 2 timer.
Når de 2 timer er gået har du en stor plade med en fast plade knækbrød som du kan knække i passende størrelser.
Med 3 skiver magert pålæg og peberfrugt
FrokostTunsalat1 ds tun i vand
5 cherrytomater
1/2 agurk
1 gulerod
Ristede pinjekerner
3 salatblade
1 dl ærter
Bland hele fornøjelsen sammen
Spidskål med kyllingSnittet spidskål, frosne ærter (de tør op inden frokosttid og holder kålen kold)
Tørstegt kyllingebryst stegt i lidt avokado olie og drys valnødder over.
Kold tomatsuppe 1 kg gode tomater
1 grøntsagsbouillon
1 dl vand
1 finthakket rødløg
2 røde peberfrugter- fint hakket
1/2 liter kold vand
1 ds tomatpuré
1 tsk balsamicoeddike
1 1/2 tsk groft salt
Peber
Prik tomaterne med en gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillonpastaen i den ene dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg og kog dem under låg i ca. 1 min. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer til den er kold. Smag tomatsuppen til.
Gedeost salat med kylling:Hjertesalat
Friske spinatblade
Lidt stegt kylling
Smuldret gedeost
Lidt grove croutonner
Lidt ristede valnødder
"Serrano-sandwich"-salat3 skiver god serranoskinke
6 salatblade
4 asparges
2 tomater
Læg 2 salatblade oven på hinanden og rul det om en skive skinke. Evt med lidt parmesan flager i.
Spis lidt dampede asparges til og tomater.
Aftensmad:
Ingefærkylling:
500 g kyllingebrystfilet
1½ spsk olie
3 spsk sojasovs
3 spsk sød chilisovs eller flydende honning
3 spsk reven ingefær
½ rodselleri eller 2-3 persillerødder
5 gulerødder
1 porre
1 spsk olie
2 spsk sojasovs
2 tsk sesamfrø
Pynt: 1 lime og frisk koriander
Læg kyllingebrystfileter i et ovnfast fad smurt med ½ spsk af olien. Hæld sojasovs pisket med 1 spsk olie, sød chilisovs/honning og ingefær over.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader på midterste ovnribbe i ca. 25-30 min. til kødet er gennemstegt. Vend gerne kødet en gang under stegningen.
Skær selleri og gulerødder i tynde stave. Rens porren grundigt og skær den i tynde strimler. Varm 1 spsk olie op i en wok eller på en dyb stegepande. Kom grønsagerne i wokken. Steg grønsagerne, mens der vendes rundt i dem hele tiden, ca. 3-4 min. Kom sojasovsen ved og steg yderligere 1-2 min. Vend sesamfrøene i.
Pynt med limebåde
Fjerkræ i wok-
dette er til 1 person - 500 kcal
150 g kylling uden skind, ½ dl kokosmælk light, 1 dl kogt ris, 300 g blandede grøntsager, krydderier efter ønske, salt og peber og 1 tsk olie til at stege i.
Brun kyllingen, tilsæt grøntsagerne og steg ca. 10–15 min. Tilsæt ris, krydderier og kokosmælk og lad det simre et par minutter.
Bøf med kålsalat 1 bøf pr person - tørsteges
Hvidkål
2 æbler
3 gulerødder
Chili/sur/sød/sovs
Bøffen krydres efter ønske.
Kål hakkes, æblerne skæres i tern, gulerødder strimles - der vendes lidt chili sur sød sovs i.
Laks med rodfrugter:
1 laksefilet pr person
Pastinak - gulerødder - rødbede
Citron og persille
Laksen krydres med persille og peber - steges på grillpande.
Pastinak gulerod og rødbede bages i ovnen
Serves med citron saft til.
Snacks:
Knækbrød(et) med en skive tynd pålæg og purløg
Snack gulerødder / snack peber
Lidt sødt:
Is med bær til 4:1 ps. frosne bær à 500 g
150 g friske blåbær
3-4 spsk flydende honning
1/2 l yoghurt naturel
lidt frisk mynte
Blend yoghurt, frosne bær honning og mynte.
Hæld de friske bær nederst i glasset og de blendede udover.
Grønne frugter med sirup1 galiamelon
2 kiwi
125 g grønne druer
1 bdt. mynte.
Mynte-vaniljesirup:
1 dl vand
½ dl sukker
½ flækket stang vanilje
2–3 kviste mynte
Limesaft.
Begynd med siruppen. Kom vand, sukker og vanilje i en gryde med lidt frisk mynte og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst, og konsistensen er let sirupsagtig. Sigt, afkøl og smag siruppen til med limesaft.
Skær melon og kiwi i mindre stykker, bland dem med druerne − skåret i halve − og den afkølede sirup. Lad gerne salaten trække et par timer, hvis det er muligt, og pynt med ekstra mynte ved serveringen.
- Posted using BlogPress from my iPhone