tirsdag den 8. januar 2013

Opskrift på franskbrød


Her er opskriften på mit eget helt almindelige franskbrød - ingen mærkelige tilsætninger - helt klasissk:
 
 

25 gram gær

0,5 liter lunkent vand

2 tsk salt

2 tsk sukker

evt. 1 spsk. honning

0,5 kilo tipo 00 mel

ca. 3 dl hvedemel (prøv frem)

 

- dejen skal være lind

 

- ælt dejen længe - gerne 30 minutter - lang æltetid har betydning for børdets krumme!!

 

- lad hæve i skålen i 30 minutter

 

- hæld op i en brødform og lad hæve yderligere 30 minutter

 

- pensl brødet med vand, klip lidt i brødet og drys med birkes
 
- i ovnen (opvarmet til 230 grader) i 32-35 minutter.
 
- Lad køle
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar