torsdag den 9. februar 2012

Opskrifter

Fik lige lyst til at dele lidt opskrifter med jer.

Forleden ville jeg lave en butternutsuppe – men kunne simpelthen ikk få Butternut nogen som helst steder… var i 2 Irma, superbest, Kvickly og 3 grønthandlere – ALLE havde udsolgt!
Nå, så jeg lavede en anden suppe – en ”hvad har vi af grøntsager”-suppe…

Det blev simpelthen SÅ lækkert og lavede den aftenen før vi skulle spise den så den nåede at samle dejlig meget smag.

Suppe

2 gulerødder – skåret i små tern
5 kartofler – skåret i små tern
2 løg – hakket i tern
½ gul peber
Karry
Chili
Hvidløg
Spidskommen
Tørret ingefær

Kogte grøntsagerne + hvidløg i ca. 40 minutter i hønseboullion – så blendede jeg det med en stavblender – og smagte til med krydderierne tilførte lidt mere vand.. .. så stegte vi tigerrejer til. Det smagte virkelig lækkert. Da vi skulle varme den op var den blevet ret tyk så lidt mere hønseboullion J men stadig så den var dejlig tyk og cremet.


Hjortekøds frikadunser med tomatsovs

Jeg er blevet syg fan af hakket hjortekød/vildt – det smager VIRKELIG godt!

Fars:
500 gram hakket hjortekød (kan fås inde i Fiskehandleren på Kultorvet (der på venstre side når man kommer fra Nørreport – pt. Kører han tilbud 25 kr/500 gram)
Spidskommen (tørret)
Koriander (tørret)
2 fed presset hvidløg
1 æg
1½ dl havregryn
Lidt salt og peber (vi bruger sådan en pebermix)
Lidt chili (frisk, tørret – lige meget)

Formes og stegs i olie – smager GENIALT!!!

Tomatsovs:
1 løg – fint hakket
1 ds. Hakket tomater
1 hvidløg
Oregano
Peber
Lidt paprika


Svits løgene i lidt god koldpresset rapsolie (det er det vi bruger :-) )
Svits hvidløg med – tilsæt de hakkede tomater og smag til med krydderierne. God idé at lave den et stykke tid før – så når den at blive tyk i det.

Og så med en salat eller råkost til (råkost med hvidkål, æble og gulerødder MUMS)


Parmesankylling – 4 personer

Denne ret er utrolig længe siden vi har fået hjemme hos os – så det må vi ha en af dagene…

4 kyllingebryst (der skæres igennem så det danner 2 bryst pr hele bryst
Parmesan (enten i pose eller en hel frisk en man selv kan rive)
2 pk nudler (til 4 personer)
2 bæger æggehvider
3 gulerødder
1 pk. Sukkerærter
Bønnespire

Kyllingebrysterne skæres igennem, vendes i pisket æggehvide og derefter parmesanosten.
Steges på en pande med olie.

Nudlerne blødes op og en wok gøres varm - nudlerne kommes i og vendes med fint snittede gulerødder, sukkerærter og bønnespire.
Serveres til den lækre kylling.


Skal nok komme med flere lækre opskrifter ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar