torsdag den 19. december 2013

Kreative børn

Se hvor kreative de stadig kan være i dagens Danmark.
Fra jule udstillingen på fritidshjemmet i tirsdags











mandag den 16. december 2013

Man handler og handler...

Men i lørdags besluttede jeg mig for at tjekke køleskabe, fryser og skabe og skrev alt ned hva jeg fandt og besluttede mig for at jeg ville lave mad af det hele ugen!

1 hel pose ris
Lasagneplader
Tyrkisk mini pasta
Pasta
3 pitabrød
5 ok nudler
1 ds toskerogn
Kikærter
Champignon
Løg
Peberfrugt
2 agurker
Gulerødder
Lidt rødkål
Iceberg
Kartofler
Rugbrød
Forskelligt pålæg
Boller
Hakket oksekød
1 ok kyllingebryst
Tomater

Så:
Idag ska vi ha rester fra igår med kartofler ris og salat til

I morgen og onsdag skal vi have lasagne med salat til

Torsdag skal vi have nachos med kylling (nachos skal købes) og salat til

Fredag: Falafel med pitabrød og salat til




- Posted using BlogPress from my iPhone

nyt på væggene

vi skal have lidt farve på væggene og vi bestiller derfor disse bilelder:

Til stuen bag sofaen - vores YNDLINGS serie Breaking Bad!




på væggen henne ved lænestolen
 

i gangen  - en anden yndlingsserie Sopranos
 

og på væggen ved min køkkenmaskine

søndag den 15. december 2013

Morgenbord

Fik også lavet lækkert Morgenbord i morges med de lækre morgenboller






- Posted using BlogPress from my iPhone

Juleaften

Som det planlægningsmæssige menneske jeg jo er, er planlægningen for maden juleaften, klar..
Vi bliver jo kun 10 så det er overskueligt.
Ænderne bliver dagen før dagen, gjort klar. Med klar mener jeg: rense fuglene, krydre godt med salt og peber indvendigt og udvendigt og fylde dem med gode æbler og svesker.
Det samme med flæskestegen - krydres godt med salt samt peberkorn og laurbærblade mellem sværene .

Næste morgen varmes ovnen op til 140 grader og anden får først 4 timer med brystsiden ned ad og 2 timer med bryst siden opad - altså
6 timer. Så anden bliver sat over kl 9 tirsdag morgen så den er færdig og klar til partering kl 15.

Kl 15:30 kommer flæskestegen i ovnen i 2 timers tid.

Dagen før bliver der kogt de kartofler jeg skal bruge til mine "smør" kartofler - så skal de nemlig bare i ovnen sammen med flæskestegen.

Der er allerede nu lavet syltede agurker og på fredag bliver der lavet rødkål.

De brunede kartofler bliver lavet klar kl 17 så de kan få en time
På panden.

De alm hvide bliver kogt ved 16 tiden og så bliver de pakke ind og under et tæppe- så er de lækre og stadig varmt når vi skal spise.

Derudover skal der laves sauce - den står skat for og så skal der laves appelsin/granatæble salat ved 17 tiden også.

Tror det bliver stille og roligt :-) det hele skal nok gå.




- Posted using BlogPress from my iPhone

25 minutters god træning

Puha mine ben syrer!

Her er den træning jeg har kørt idag:
10 minutters opvarmning som Bestod af:
5 minutters hurtig boksning og
5 minutters dans

15 minutter:

2 x 25 kettlebell swings
2 x 20 squat med 15 kg vægt
2 x 50 mavebøjninger
2 x 20 lunges med 7,5 kg vægt i hver hånd og som afslutning
2 runder af frikadellen som er alm
Planke 1 minut og på hver side 30 sekunder

En hurtig træning uden pause og som en travl mor kan overskue at presse ind mellem børn, tøjvask, madlavning og afslapning :-)




- Posted using BlogPress from my iPhone

Nemme og virkelig lækre morgenboller

Lav dejen dagen før (eller minimum 6 timer før)

15 gram gær
6,5 dl kold vand (måske lidt mere)
2 tsk groft salt
Et lille skvæt god oliven olie
1 kg italiensk tipo 00 mel

Gør gæret ud i vandet.
Hæld olie og salt ved.
Tilsæt melet og gør godt rundt (jeg bruger køkken maskinen) dejen skal være mere våd end tør så hvis dejen føles tør hæld da mere vand ved.










Sæt på klø natten over.

Når bollerne skal bages - varm ovnen op på 200 grader varmlufy.

Fugt hænderne når bollerne skal formes og hæld evt en smule mel ved dejen så den ikke smatter helt ud på pladen.

Ind i ovnen til bollerne har fået sprød skorpe og er gyldne










Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 14. december 2013

Svingende vægt

Jeg er jo en bette skid i højden og derfor skal det bare heller ikke meget til at jeg ser oppustet ud, at mine lår suger fedtet til sig eller maven buler...

Så fra i morgen må jeg altså prøve at se om der kan komme andre boller på suppen. Ja ja det er sagt før.. Meeen.

Skat snakker om at han snart går i trænings lejer og der har jeg tænkt mig at følge med!! Så må jeg sgu Bide det i mig.

Mit problem er at jeg elsker alt der ikke er godt for én. Brød, kartofler, slik, mere brød hahah og retter der er lækre. Og selvom jeg faktisk elsker at spise salat og kød til fx frokost så elsker jeg bare endnu mere at spise tacoskaller med
Oksekød ost og det hele frem for det.

Nå, MEN det er jo jul og jeg gider ikke - jeg gentager - ABSOLUT IKKE- undlade at spise julehygge og julemad men selvfølgelig begrænse det. Og hvis jeg en dag vil have nachos så spiser jeg det!

Ej men stod lige og kiggede mig i spejlet og kan godt se det ikke der heeeelt godt ud og det føles heller ikke godt (siger jeg med et stykke marabou i munden - ja ja i know).

Så må ind i kampen! Spiser ikke noget vildt anderledes men skære en stor del af af no-go tingene fra!!!

Der skal strammes lår, mave og arme op... Skal lige ha min sommerkrop tilbage den var blevet så fin!



Nu må vi se.. Lige nu vender jeg tilbage til min marabou (som
Først feder om 14 dage) og i morgen skal der danses og trænes :-)

Posted using BlogPress from my iPhone

En lørdag i december

Ungerne skulle have været på besøg hos deres farmor, men Manja blev syg i går aftes .. Og brækkede sig en masse gange.. Først på deres gulvtæppe, så på vores, så i hendes seng og så i en spand i løbet af natten. Hun er idag lørdag stadig meget svækket og hun har intet spist andet end 2 bidder æble.. Hun har ikke lyst til noget som helst. Dog har hun fået en masse væske og sovet meget af dagen. Nu hun vågnet og slapper af her på sofaen.

Skat var hjemme ved 12 tiden hvor elissa og jeg tegnede i stuen


















og kl 14 gik jeg en "Nina-tur" og fik blandt andet købt en lyskæde til juletræet


























Mens ungerne sov fik jeg bagt de sidste brunkager af dejen fra sidst vi bagte


















Lavet dej klar til morgenmad i morgen



























Og hældt barbecue over nakkefilet til pulled pork i morgen










Nu laver skat mad mens jeg kigger på med et glas vin..



Fandt bogen fra Goeste tidligere - se billeder


















































Posted using BlogPress from my iPhone


fredag den 13. december 2013

Fredags fjol




- Posted using BlogPress from my iPhone

Flere lækkerier

Ville ønske jeg bare havde en masse penge så jeg kunne købe alt dette tøj - trænger til ny garderobe..
Er specielt vild med denne jakke fra M by M til 1200 kr
















-


























Posted using BlogPress from my iPhone