fredag den 7. september 2012

Lasagnen

Så blev der serveret




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 6. september 2012

Hjemmelavet lasagne

Idag har jeg, trods arbejde hele dagen og sygdom (ramt af en virus) , lavet lasagne fra bunden!

Bechamelsovs:
100 g smør
70g mel (måske lidt mindre)
6 dl mælk (ca)
Lidt muskatnød
Parmesan efter smag
1 æg

Smelt smør gyldent - tilsæt mel og mælk. Pisk det blankt.. tilsæt lidt muskatnød og en masse parmesan. Tilsidst piskes et æg i.



-






Kødet:
400 g økologisk oksekød
1 løg
Tomatpuré
Hvidløg 4 styk hakket fint
En masse krydderier(chili Cayenne peber salt peber timian oregano
2 ds økologisk hakkede tomater











Plader:
200 g mel (bruger mel med højt protein indhold)
2 æg
2 spsk olivenolie
Salt



















Det færdige resultat



Muuuums!!

Fik også lavet muffins til arbejdet imorgen



Der skal så chokoladecreme på imorgen.


using BlogPress from my iPhone

Trendsales

Har jo længe ikke gidet min trendsales - men i aften skal der tages billeder og lægges på - har SÅÅÅ meget der skal sælges!

I ka jo tjekke det ud en af dagene - skal nok smide et link. Skt fra kjoler, sko, nederdele til
Børnetøj og udstyr

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 5. september 2012

1 kylling 2 retter

Idag sku der laves mad til 2 dage, idag og imorgen.
Vi har denne uge ikke handlet til hele ugen så vi gik lige en tur i Kvickly og købte en 1600 grams økologisk kylling og en pose rodfrugter.

Her er ingredienserne til 2 dage:
7 gulerødder
2 rødbeder
2 pastinakker
Krydderi
1 kylling
Hjemmelavet fond
1 liter bouillon
3 store tomater
3 dl ærter
2 løg
1 grøn peber
Lidt oliven olie.

Idag: lavede vi (kenney) kyllingen i ovnen i halvanden time hvor han lavede tern af 3 gulerødder, 1 pastinak og 2 rødbeder samt lidt olivenolie og peber. Hertil lavede vi en lille grov salat med tomat og ærter samt en smule
Havsalt.


-





Lige nu har vi så af resterne lavet en lækker suppe:



Skroget her kogte vi ind til en fond - dækkede skroget med kold vand og lod det koge halvt ind.



Der er disse grøntsager i- dog kun en smule af chilien som
Blev finthakket - der blev ca 3 dl fond af skroger og så
Tilsatte jeg 1 liter grøntsagsbouillon.


Så er der resterne af kødet fra kyllingen (som
Bare er Så lækker!)














Så skal der hjemmelavet brød til (det jeg bagte igår)



Disse krydderier tilsatte jeg lidt af.

Imorgen står den på at sku laves lasagne til fredag/lørdag med hjemmelavet plader og bachamelsovs - opskrift følger.

Skal også bage kage imorgen til at tage med på job fredag. Jeg bager enten chokoladebrownie spm jeg flækker i 2 og putter noget mascaponecreme med hindbær imellem eller daim muffins..

God onsdag :-)

using BlogPress from my iPhone

GAAAB


Sidder til ITprojekt - puuuha er ved at være træt af det! Hveeer onsdag!
Gaaaab!


Igår blev jeg valgt til
Næstformand i husets HK bestyrelse- så det bliver spændende! Allerede i næste uge ska jeg til at lave skemaer til lønforhandlingerne i januar.

Igår var vi til hygge hos min far mens kenney var til fodbold (han blev taklet 2 gange og kom humpende hjem med et KÆMPE knæ!
Idag ska jeg bage mens skatter er til boksning.. Mit kontor har efterspurgt kage. Så bager brownie med jordbær/mascepone creme ..
Billede kommer senere.

God onsdag alle

using BlogPress from my iPhone

tirsdag den 4. september 2012

Aftenbrød

Bagte lige 2 brød her til aften
- eller det jo en længere proces - 1 times hævning, forme og hæve en time igen og 35 min i
Ovnen.




-


Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 3. september 2012

Dagens kloge ord

Du tror du kender folk - men du kan aldrig være sikker! Lige meget hvor mange år du så har kendt dem og været tætte!

Den smerte har jeg selv fået at føle! Og mistet en veninde jeg har kendt i 10 år!


- Posted using BlogPress from my iPhone

søndag den 2. september 2012

Opskrift

Har, igen, lavet mad til 2 dage (mandag tirsdag) denne gang består det af:

500 g økologisk frilands svinemørbrad (hakkes i små tern)
1 pk bacon tern
4 gulerødder
2 løg
1 rød peberfrugt
1 ds øko hakket tomater
2 store tomater
Lidt chilipulver
Cayennepeber
Timian
Oregano
Rosmarin
Paprika
0,5 liter grøntsagsbouillon

Svits løg i lidt olivenolie
Tilsæt bacon - lad det stå et par minutter.
Tilsæt kødet og lad få farve inden alle grøntsagerne (i hakket form) tilsættes slut af med at tilsætye bouillon og de hakkede tomater - smag til med krydderi.
Vores har simret siden kl 16 og simre stadig .. Det får lige et par timer til.
Imorgen skal vi have noget grov øko spaghetti til, tirsdag bliver det spist som en slags suppe..




-










Posted using BlogPress from my iPhone

Kan du gætte hvad det er

Skriv i kommentarfeltet hvad du tror det er




- Posted using BlogPress from my iPhone

lørdag den 1. september 2012

Elissa snart 2 år

Og det skal jo fejres!

Starter med at holde en lille børnefødselsdag (inkl. Deres mødre) d. 23. September.
Vi skal ha en lille buffet:
- miniboller m en lille smarties på
- mini frikadeller (svin og kylling)
- horn med pølser, ost skinke og kylling skinke
- frugtspyd
- små rugbrødsmadder med tun og med æg
- mini muffins og lagkage
Og ungerne kan få hatte på (er planen hvis jeg når at lave nogle) og så bliver der balloner i hele hytten.

I vuggestuen skal hun dele bananmuffins ud.. Så ska vi hygge med hende om aftenen hvor hun får sin egen lille lagkage til at puste ud.

D. 29. Kommer familien så til fødselsdag her står den på

-Rugbrød franskbrød
-Leverpostej m bacon og champignon
-Store frikadeller alm + kylling
-Æggesalat m purløg
-Tunsalat
-Broccolitærte med ost
-2 ost
Horn: pølse + bacon, skinke ost, +kylling ost
Laksemousse
Forskellig grønt

Dessert :
Nøddetærte
Chokolade brownie
Lagkage
Frugt





- Posted using BlogPress from my iPhonea

Location:Borups Allé,København,Danmark

Septembergryde

Ej det hedder det jo nok ikke.. Men vi ska ha en dejlig oksegrydesteg. Den har kogt/simret med gulerødder lauerbærblade bouillon og løg siden kl 12 og den simrer stadig (kl er 16.30)
Nu gulerødderne osv taget op og der ska skæres nye løg gulerødder og kartofler..kødet trevler helt MUMS det blir lækkert!!
Og så er der til idag og imorgen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Fars fighterpiger







- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag den 30. august 2012

Hjemmelavet pitabrød og træning

Inden maden (kenney er til træning så vi spiste her kl 17.25) lavede jeg Lige en dej til Pitabrød. Havde 25 gram gær der sku bruges. Mens den hævede hjemmetrænede jeg 35 min! 100 mavebøjninger, 80 armbøjninger (pigeudgaven - for det må man altså godt når man er en pige!) så luft boksede jeg, lave squats, dansede og lavede armtrænibg med vægt! Puuuha blev helt svedt! ImOrgen skal jeg igen træne og så løbe.

Her er mine hjemmelavede pitabrød - der er til 12 i denne portion (flere hvis man laver dem mindre)








-


Opskrift :
25 g gær
4,5 dl lunken vand
1,5 tsk salt
1 tsk sukker
Mel til dejen er jævn
2 spsk olivenolie

Opløs gør i vand- tilsæt salt sukker og 3 dl mel. Bland det og lad stå og trække et par minutter. Tilsæt olien - drej lidt rundt og tilsæt så resten af melet til dejen er lækker.
Lad hæve 1 time.
Lav 10-12 boller og rul dem lidt ud ca 1/2-1 cm tyk.
Lad efterhæve 30 min.pensel med vand - ca 10 min ved 250 grader



Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag den 29. august 2012

the Dark Knight Rises

Igår var vi inde og se den nye batman film - vil bare lige anbefale den !
Og ham der hjælper batman er lidt cute



- Posted using BlogPress from my iPhone

mandag den 27. august 2012

Endnu en gryderet

Har lige lavet en "grissegryde" klar til Nana og ungerne imorgen - mor og far skal ud på date :-)

300 gram skinke strimler (som jeg har slået i små tern) af frilandsgris
Lidt frisk chili
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 grøn peber
Estragon
Salt peber
1 ds øko hakket tomater


















-



Nu skal ungerne snart i seng - kenney er på vej hjem fra fodbold

Godaften fra mig



using BlogPress from my iPhone