Må lige dele opskriften på den chokoladekage vi fik her på jobbet igår:
Chokoladekage med chokolade-nougatcreme:
Creme skal laves dagen før:
1 liter piskefløde
300 g mørk chokolade
150 g blød nougat
1 3/4 dl cognac
1. Varm fløden i en gryde
2. Når fløden koger, kom da hakket chokolade og nougat i
3. Lad koge ved svag varme i 5 min. under omrøring
4. Lad cremen stå til næste dag (tages ud i god tid inden kagen skal smørres)
Kagen:
300 g mel
300 g sukker
75 g smør
2 æg
50 g kakakopulver
4 dl sødmælk/kærnemælk
1 tsk. natron
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1. Blødgør fedtstoffet (Konsistens som mayonnaise) og rør det sammen med sukkeret til en ensartet masse
2. Tilsæt æggene et efter et.
3. Sigt de resterende ingredienser ned i dejen og rør til sidst mælken i dejen
4. Rør dejen til en ensartet masse.
5. Fyldes i en springform - Bag kagen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min
OBS. Hvis du vil fylde en hel bradepande skal du lave en dobbelt portion.
Tip: Kærnemælken gør kagen mere svampet og sørger for at kagen ikke bliver tør.
Tip: Har du ikke noget natron brug da ekstra bagepulver, ½ tsk natron = 1 tsk bagepulver
Når dejen er helt kølet af (laves gerne dagen før brug) skæres den på midten så den danne 2 "bunde" eller en bund og en top om man vil.. det vil man nok godt :-)
så smørres cremen på bunden - kagen samles og stilles så på køl min. 20 minutter.
MUMS den er lækker!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar