Denne uge har bestået og kommer til at bestå af rigtig dejlig mad..
Jeg har lidt dejlige opskrifter jeg gerne vil dele med jer..
Jeg har lidt dejlige opskrifter jeg gerne vil dele med jer..
I lørdags fik vi grydestegt oksesteg med kartofler og gulerødder til:
1 oksesteg - kogt i vand med gulerødder, porre og løg i 3 timer
så lavede vi en stor sølvpapirspakke med kartofler der hver var delt i 4 kvarte og gulerødder der var delt i 2-4 stykker - de fik også 2½ timer ved 150 grader og så ½ time ved 200 grader da der var noget brød der skulle varmes.
Det var SÅ lækkert!
Søndag fik vi pandestegt laks vendt i birkes med salat til og en estragon dressing med citron og chili samt store kartoffelbåde med en masse krydderier.
I mandags havde jeg lyst til noget corizopølse og mens Kenney kl 16 tog til træning gik pigerne og jeg i Kvickly og handlede – der blev handlet til en ”Nina’s pastaovnret” – I portion jeg nævner nu er der til os 4 derhjemme (og de spiser meget pigerne) + frokost til både Kenney og mig.
250 gram pastapenne
1 pk. Bacon tern
1 pk. Corizopølse
1 pk. Serranoskinke
½ dåse hakkede tomater
1 cremefine
1 rød peberfrugt
Parmesanost
Kog pastaen et par minutter mindre end anbefalet.
Svits bacon corizo og serranoskine – uden fedtstof.
Hæld det op i et ovnfastfad sammen med pastaen.
Hæld cremefine og hakkede tomater op i den pande hvor du har svitset tingene (uden at vaske den af – smagen skal med) tilsæt lidt chili, paprika, salt og peber.
Bland det hele sammen i fadet – skær peberfrugten i tynde strimler og bland med i. Drys lidt parmesan udover og i ovnen 10-15 minutter. Vi serverede melon og gulerodsstænger til MUMS!
I går stod den så på kalkunsalat som blev rigtig lækker faktisk:
200 gram kalkun – stegt på en tør pande og derefter skåret i tern
Eddamebønner – smuttet ud af deres skal
1 gul peberfrugt
½ agurk i tern
6 cherrytomater i halve
Gedeost – drysset ud over
2 gulerødder skåret i tynde skiver
Pinjekerner og græskarkerne lidt ristet af på panden
1 iceberg salat hakket groft
Hertil fik vi
Græskarbrød – der bliver 4 brød i denne portion. SUPER nemt og lækkert og så har man altid lige et brød i fryseren!
1 pk gær (50 g)
1 liter lunken vand
Durummel
Hvedemel
En god sjat olivenolie
Græskarkerner
Salt
Oregano, timian og rosmarin
Gær udrøres i vandet.
Tilsæt olien , 1½ tsk salt og 1 håndfuld græskarkerner
Tilsæt durummel indtil dejen grumser godt og tilsæt så hvedemel – dejen må gerne være en lille smule klistret.
Lad dejen hæve under klæde i 30 minutter – varm imens ovnen op til 200 grader.
Når dejen har hævet formes 2 brød til hver bageplade (4 i alt) (de må gerne flyde lidt ud)
Smør brødene med lidt olivenolie og drys herefter salt, rosmarin osv. Udover.
I ovnen indtil de er flotte og gyldne.
TIP: De bliver endnu bedre af at have været frosset ned og så lige 20 minutter i ovnen… så er det dejlig sprødt uden på og blødt og lækkert inden i.
Manja sover
Elissa med morgenhår og nutellamad
I mandags havde jeg lyst til noget corizopølse og mens Kenney kl 16 tog til træning gik pigerne og jeg i Kvickly og handlede – der blev handlet til en ”Nina’s pastaovnret” – I portion jeg nævner nu er der til os 4 derhjemme (og de spiser meget pigerne) + frokost til både Kenney og mig.
250 gram pastapenne
1 pk. Bacon tern
1 pk. Corizopølse
1 pk. Serranoskinke
½ dåse hakkede tomater
1 cremefine
1 rød peberfrugt
Parmesanost
Kog pastaen et par minutter mindre end anbefalet.
Svits bacon corizo og serranoskine – uden fedtstof.
Hæld det op i et ovnfastfad sammen med pastaen.
Hæld cremefine og hakkede tomater op i den pande hvor du har svitset tingene (uden at vaske den af – smagen skal med) tilsæt lidt chili, paprika, salt og peber.
Bland det hele sammen i fadet – skær peberfrugten i tynde strimler og bland med i. Drys lidt parmesan udover og i ovnen 10-15 minutter. Vi serverede melon og gulerodsstænger til MUMS!
I går stod den så på kalkunsalat som blev rigtig lækker faktisk:
200 gram kalkun – stegt på en tør pande og derefter skåret i tern
Eddamebønner – smuttet ud af deres skal
1 gul peberfrugt
½ agurk i tern
6 cherrytomater i halve
Gedeost – drysset ud over
2 gulerødder skåret i tynde skiver
Pinjekerner og græskarkerne lidt ristet af på panden
1 iceberg salat hakket groft
Hertil fik vi
Græskarbrød – der bliver 4 brød i denne portion. SUPER nemt og lækkert og så har man altid lige et brød i fryseren!
1 pk gær (50 g)
1 liter lunken vand
Durummel
Hvedemel
En god sjat olivenolie
Græskarkerner
Salt
Oregano, timian og rosmarin
Gær udrøres i vandet.
Tilsæt olien , 1½ tsk salt og 1 håndfuld græskarkerner
Tilsæt durummel indtil dejen grumser godt og tilsæt så hvedemel – dejen må gerne være en lille smule klistret.
Lad dejen hæve under klæde i 30 minutter – varm imens ovnen op til 200 grader.
Når dejen har hævet formes 2 brød til hver bageplade (4 i alt) (de må gerne flyde lidt ud)
Smør brødene med lidt olivenolie og drys herefter salt, rosmarin osv. Udover.
I ovnen indtil de er flotte og gyldne.
TIP: De bliver endnu bedre af at have været frosset ned og så lige 20 minutter i ovnen… så er det dejlig sprødt uden på og blødt og lækkert inden i.
Idag skal vi igen have laks - tilbehøret idag kommer til at bestå af en råkost med rødbede, æbler, rødkål og gulerødder og så tror jeg at jeg laver en bagt kartoffelmos til.
Imorgen torsdag skal vi have tomatsuppe- lavet af 6 store tomater der koges bløde i lidt hønseboullion, 1 hel rød peberfrugt i tern, 2 fed hvidløg, 1 helt løg skåret i mindre stykker, lidt chili salt og peber. koge koge og så blende. nogle gange tilsætter jeg også en dåse hakekde tomater med chilismag. smag til med lidt cremefine salt og peber.
Fredag tror jeg den står på en god bøf med homemade fries og bearnaisesauce :-)
Lørdag skal vi til 18 års føddselsdag ude hos min faster så der bliver der helt sikkert, som altid, disket op med ALT det lækre!
Slutter lige af med lidt billeder - blandt andet fra i lørdags da vi var til et crossfit arrangement i lørdags og pigerne var meget betaget af alle de vægtskiver.. desværre ligger billederne af Elissa på Kenneys telefon så dem må i vente med :-)
Manja sover
Elissa med morgenhår og nutellamad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar