fredag den 17. februar 2012

opskrift

Lækker hyggeret med dyppebrød

Det her er en ”hof-ret” hjemme hos os når der skal tømmes ud af diverse kødrester i fryseren og slatne kartofler eller andet.
Man kan jo også bare købe forskelligt kød og lave retten – den er nem og rigtig lækker faktisk!

Hakket oksekød
Hakket grissebasse
Kyllingebryst
(det kunne også være rester af koteletter, flæskesteg osv osv)
Løg – hakket
Grøn og rød peber hakket
Kogte kartofler (helst fra dagen før) i tern
Ris – helst kogt dagen før
Olie
Liiiiidt smør
Spidskommen
Koriander
Chili
Salt peber

Smelt smør (1 tsk. er nok) og 1 spsk. olie sammen
Svits løg og herefter kødet.. hvis det er hakket kød så skal det smuldres godt så det er helt fint.
Skær kartoflerne i tern og steg med.
Finhak peberfrugten og tilsæt det sammen emd risen (ikke for meget ris – måske 1 dl eller 2..(i kogt tilstand).
Smag til med krydderierne og tilsæt evt lidt ekstra olie så den bliver rigtig fedtet og lækker.

Så skal der brød til - det skal der altså..– nogle gange køber vi bare grønthandlernes fladbrød – men det her er også rigtig lækkert:

1 dl. Lunken vand
1 dl. Ymer
1 spsk. Honning
2 spsk. Olie
1 tsk. Groft salt
400 g. hvedemel
Olie til pensling

- Bland vand og ymer og rør gæren deri.
- Tilsæt olie, honning, salt og til sidst mel lidt efter lidt – rør godt rundt.
- Ælt dejen rigtig godt på et melet bord
- Læg et klæde over dejen og lad hæve 1 time
- Del dejen i 8 stykker og rul hvert stykke fladt (ca. 0,5 cm)
- Pensl brødet på den ene side og steg ved jævn varme til de får farve – pensl den øverste side inden de vendes.
- Server evt. med en ymerdip til – med hvidløg fx

Brødene kan også drysses med birkes, hvidløg, chili, havsalt osv.

Bon Appetite

Ingen kommentarer:

Send en kommentar